Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φοβάται κοινωνική ταραχή στην Ελλάδα ο αρχηγός της γερμανικής αντιπολίτευσης

03.07.2013 | 21:27
«Οι οικονομικές δυσκολίες μπορούν εύκολα να εκτραπούν σε πολιτική και κοινωνική κρίση σε φίλες χώρες», όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, προειδοποίησε ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ.
«Κάποιες χώρες βρίσκονται ήδη σε πολιτική αποσταθεροποίηση, λόγω της διαχείρισης της κρίσης που αποφασίζουν η Γερμανία και τα ευρωπαϊκά όργανα. Μπορεί κανείς να το παρατηρήσει στην Πορτογαλία. Μερικές φορές φοβάμαι ότι το ίδιο ισχύει πάλι και για την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Στάινμπρουκ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των σοσιαλιστών υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του επιτρόπου Κοινωνικών Υποθέσεων Λάσλο Άντορ, στην έδρα του SPD στο Βερολίνο.
Με αφορμή τη σημερινή άτυπη σύνοδο η οποία πραγματοποιείται στην Καγκελαρία με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, υπουργούς Εργασίας και επικεφαλής υπηρεσιών απασχόλησης από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος χαρακτήρισε «γελοίο» το σχέδιο για τη διάθεση 6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, το οποίο, όπως είπε, μεταφράζεται σε επένδυση 41 ευρώ το μήνα προκειμένου να βρει εργασία ένας νέος.
«Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 20 με 21 δισ. ευρώ» δήλωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης της κρίσης, καταδικάζοντας για μία ακόμη φορά την πολιτική λιτότητας της καγκελαρίου Μέρκελ και επαναφέροντας την πρόταση για ένα σύμφωνο ανάπτυξης. Έκανε δε, λόγο για επικοινωνιακό «σόου», αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Α. Μέρκελ.
Ο κ. Στάινμπρουκ απέρριψε ακόμη και το πρόγραμμα «δυαδικής» εκπαίδευσης, η οποία συνδυάζει την τεχνική κατάρτιση με την πρακτική εξάσκηση, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται πολλά χρόνια προκειμένου να αποδώσει. Με αυτό τον τρόπο, μετακινούμε απλώς το πρόβλημα και στο μέλλον, δήλωσε. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ