Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Ευθύνη της διεθνούς κοινότητας να τερματίσει τον εμφύλιο στην Συρία

20.09.2015 | 20:43
Ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία είναι δυνατό μόνο με τη στήριξη του συνόλου της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, μετά την συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

«Ο πόλεμος στη Συρία θα τερματιστεί μόνο εάν η διεθνής κοινότητα, με τη συμμετοχή της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράν και της Ρωσίας, αναλάβει την ευθύνη», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ και πρόσθεσε: «Αισθανόμαστε όχι μόνο πολιτική, αλλά και ηθική υποχρέωση, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια εμφύλιου πολέμου, να συνεργαστούμε για να σταματήσουμε τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία».

Από την πλευρά του ο Τζον Κέρι, αναφερόμενος στην στάση της Ρωσίας, δήλωσε ότι «στήριξη προς το καθεστώς από την Ρωσία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, δημιουργεί τον κίνδυνο επιδείνωσης της διαμάχης και απλώς εμποδίζει την μελλοντική συνεργασία προς μια επιτυχή μετάβαση», για να τονίσει χαρακτηριστικά ότι «θα ήταν ουτοπικό να πιστεύει κανείς ότι ο Πρόεδρος 'Ασαντ θα μπορούσε να ενώσει και να κυβερνήσει μια ειρηνική Συρία».

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του, πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τονίζοντας ότι η λύση στη σύρραξη δεν μπορεί να είναι παρά πολιτική.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ