Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Ξεσήκωσε τα πλήθη η ομιλία του Αμερικανού Πρέσβη

06.10.2018 | 09:57
 Η προτροπή του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη Γερμανία ενώπιον μελών της νεολαίας των δύο συντηρητικών κομμάτων υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ το Βερολίνο να αυξήσει τις στρατιωτικές του δαπάνες έγινε δεκτή με ζωηρές επευφημίες την Παρασκευή.

Απηχώντας και επαναλαμβάνοντας μια θέση του Ρεπουμπλικάνου αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο πρεσβευτής Ρίτσαρντ Γκρενέλ δήλωσε ενώπιον συγκεντρωμένων μελών της Ένωσης των Νέων (Junge Union, JU) ότι η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της χώρας ώστε να ανέλθουν στο 2% του ΑΕΠ της.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν το 3,5% του ΑΕΠ τους στην άμυνα, ενώ η Γερμανία αφιερώνει στις αμυντικές της δαπάνες μόνο το 1,25% του δικού της.

Ο Πάουλ Τσιέμιακ, ο ηγέτης της JU — πρόκειται για την οργάνωση νεολαίας και των δύο κομμάτων της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/ CSU) — έστειλε επίσης ένα ηχηρό μήνυμα στη Μέρκελ, προτρέποντας την κυβέρνηση να είναι ανοικτή στις αλλαγές.

Ο λεγόμενος «μεγάλος» κυβερνητικός στη Γερμανία «παραπατάει από κρίση σε κρίση, ασχολείται μόνο με τον εαυτό του αντί να καταπιάνεται με τα προβλήματα της χώρας», υποστήριξε ο Τσιέμιακ κατά την έναρξη του διήμερου συνεδρίου της JU στο Κίελο (βόρεια).

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Μέρκελ βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο σοβαρές κρίσεις από τον Ιούνιο: την πρώτη φορά αφορμή ήταν η πολιτική της Γερμανίας για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, τη δεύτερη η τύχη του αποπεμφθέντα επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας και πληροφοριών Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, ο οποίος αμφισβήτησε ανοικτά δηλώσεις της καγκελαρίου για τα βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης της άκρας δεξιάς στην ανατολικογερμανική πόλη Κέμνιτς.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ