Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Γερμανία: Κούρδοι διαδηλώνουν εναντίον της τουρκικής επέμβασης στην Αφρίν

23.01.2018 | 20:00
Χιλιάδες Κούρδοι διαδηλώνουν τις τελευταίες μέρες σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, με αφορμή την τουρκική στρατιωτική επέμβαση εναντίον Κούρδων μαχητών στον θύλακα της Αφρίν, στην βορειοδυτική Συρία, η οποία εξελίσσεται από το περασμένο Σάββατο.

Ήδη τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι έγραψαν "Αφρίν" στους τοίχους τουρκικού τεμένους στο Κάσελ, ενώ πέταξαν μπογιές στο κτίριο. Το ίδιο συνέβη στο κτίριο της Τουρκο-ισλαμικής Ένωσης Ditib στην πόλη Μίντεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου έσπασαν τζάμια και στην έδρα της Ditib στην Λειψία. Η Αστυνομία εκτιμά ότι πίσω από αυτές τις ενέργειες υπάρχουν πολιτικά κίνητρα, καθώς η Ditib, η μεγαλύτερη ισλαμική οργάνωση της Γερμανίας, πρόσκειται στον τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και περιγράφεται συχνά ως το "μακρύ χέρι" του στην Γερμανία.

Ειρηνικές διαδηλώσεις Κούρδων έγιναν από την Κυριακή μέχρι και σήμερα στο Βερολίνο, στην Στουτγκάρδη και στο Χάιλμπρον, ενώ στο Αμβούργο η αστυνομία κατέσχεσε απαγορευμένες σημαίες που κρατούσαν διαδηλωτές. Στο Ανόβερο πραγματοποιήθηκε ειρηνική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, ωστόσο αργότερα ομάδα διαδηλωτών συνεπλάκησαν με Τούρκους στο αεροδρόμιο της πόλης. Στην συμπλοκή έλαβαν μέρος δεκάδες άτομα και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας.

Στην Γερμανία ζουν 650.00-800.000 Κούρδοι, ενώ εκτιμαται ότι ο αριθμός έχει αυξηθεί περαιτέρω τους τελευταίους μήνες λόγω της κατάστασης στην Συρία. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι νέο εκτοπισμό προκαλούν στη Συρία οι μανιώδεις επιθέσεις των Τούρκων κατά των Κούρδων μαχητών.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ ευπαθείς κοινωνικές ομάδες δεν μπορούν να διαφύγουν και έχουν εγκλωβιστεί στο Αφρίν.

Τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να διανείμουν βοήθεια σε 50.000 ανθρώπους στην Αφρίν, και διαθέτουν επίσης προμήθειες για 30.000 ανθρώπους σε περίπτωση που υπάρξουν μετακινήσεις εσωτερικά εκτοπισμένων σε περιοχές που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση στην επαρχία του Χαλεπιού, τονίζεται στην έκθεση που δημοσίευσε ο ΟΗΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ