Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Γερμανία: Παράλογες οι κατηγορίες Ερντογάν ότι υποστηρίζουμε τρομοκράτες

14.03.2017 | 10:08
Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ απαντώντας στις κατηγορίες του Τούρκου προέδρου ότι η Γερμανία υποστηρίζει και κρύβει (Κούρδους) τρομοκράτες τις χαρακτήρισε "εμφανώς παράλογες".

«Αξιότιμη κ. Μέρκελ, υποστηρίζεις τρομοκράτες» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο "Α Haber", βάζοντας για πρώτη φορά απευθείας στο στόχαστρο τη Γερμανίδα καγκελάριο. «Η Γερμανία δεν λαμβάνει μέτρα κατά του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), αν και το έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση. Η Γερμανία κρύβει μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων» πρόσθεσε ο κ. Ερντογαν.

Οι διαπραγματεύσεις για την επέκταση της τελωνειακής ένωσης ‘’το δυνατό χαρτί’’ της ΕΕ 

«Οι διαπραγματεύσεις για την επέκταση της τελωνειακής ένωσης δίνουν τη δυνατότητα να επηρεάσουμε την Τουρκία. Ο Ερντογάν ενδιαφέρεται πολύ για την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας και την κατάργηση των εμπορικών φραγμών» είπε η Σκα Κέλερ, επικεφαλής της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε συνέντευξή της η οποία δημοσιεύεται στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας Ruhr Nachrichten.

Η Γερμανίδα πολιτικός πρότεινε επίσης να αυξηθεί η πίεση στην Τουρκία και «δεδομένης της πολιτικής κατάστασης και της κλιμακούμενης διαμάχης για τις προεκλογικές εμφανίσεις Τούρκων πολιτικών είναι καιρός όλες οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να συμφωνήσουν σε μια κοινή στάση απέναντι στην Τουρκία» πρόσθεσε η Σκα Κέλερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ