Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή πολεμικών πλοίων

06.03.2015 | 10:39
Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή 4 έως 6 νέων πολεμικών πλοίων αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο πηγές του υπουργείου αυτού. Ο διαγωνισμός θα είναι ανοικτός για ευρωπαϊκές εταιρείες, ενώ στόχος είναι η σχετική σύμβαση να ανατεθεί έως το 2017 και οι παραδόσεις των νέων πλοίων να ξεκινήσουν το 2023.

Τα νέα πολεμικά πλοία θα έχουν πλήρωμα 100 μελών το καθένα, θα έχουν τη δυνατότητα να πλήττουν χερσαίους στόχους, ενώ θα είναι σε θέση να παράσχουν υποστήριξη από αέρος σε άλλα πολεμικά πλοία σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων. Τα πλοία θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα ανάπτυξης σε διάφορα σενάρια, σύμφωνα με την πηγή.
Το υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει επίσης να λάβει μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2015 απόφαση σχετικά με ένα νέο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.

Σύμφωνα με γερμανικές πηγές η γερμανική ναυπηγική εταιρία Luerssen εχει δείξει ήδη ενδιαφέρον. Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι σχέδια για την ανάπτυξη του νέου πλοίου με την Ολλανδία φαίνεται οτι δεν θα υλοποιηθούν επειδή οι ανάγκες της ηταν διαφορετικές από αυτες της Γερμανίας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Το Γερμανικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο εχει πληγεί από χρόνια περικοπών και συνεχόμενα προβλήματα στην ανάπτυξη και την παράδοση του εξοπλισμού, σχεδιάζει επίσης να λάβει μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2015 ένα νέο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας αλλα και να αποφασίσει σε ποιο πυρήνα της αμυντικής βιομηχανίας θέλει να κρατήσει στη Γερμανία.

Reuters


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ