Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Γερμανία προς Τουρκία: Να μην ξεπερνιούνται τα όρια

08.03.2017 | 11:23
Προσπαθούν να ομαλοποιήσουν και πάλι τις σχέσεις τους μετά την κόντρα που ξέσπασε η Τουρκία και η Γερμανία. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της Τουρκίας συμφώνησαν ότι επιθυμούν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να επιστρέψουν στην κανονικότητα μετά την ένταση που έχει προκληθεί την τελευταία εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μετά τη συνάντησή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Οποιεσδήποτε διαφορές και διαφωνίες και να έχουμε, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από τη συζήτηση, διότι μόνο τότε θα έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε, βήμα- βήμα, σε μια κανονική σχέση φιλίας μεταξύ των Γερμανών και των Τούρκων», τόνισε ο Γκάμπριελ.

''Να μην ξεπερνιούνται τα όρια'' τόνισε ο Γκάμπριελ 

Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχουν όρια «τα οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνιούνται και σε αυτά περιλαμβάνονται οι συγκρίσεις με τη ναζιστική Γερμανία».
«Οι καλές σχέσεις είναι σημαντικές διότι τα πράγματα είναι τόσο τεταμένα τώρα (…) η επιστροφή στην κανονικότητα είναι αυτό που επιθυμεί ο Τούρκος ομόλογός μου και εγώ», πρόσθεσε ο Γκάμπριελ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ