Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σε αεροδρόμιο των ναζί θα φιλοξενηθουν μετανάστες

25.10.2015 | 09:55
Το παλιό αεροδρόμιο του Τέμπελχοφ, που είχε ανακαινισθεί από τους ναζί και στη συνέχεια είχε γίνει ένα σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, θα φιλοξενήσει μετανάστες ώστε να αντιμετωπισθεί η αυξανόμενη έλλειψη θέσεων στις εστίες υποδοχής στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές.
Οι δομές υποδοχής της γερμανικής πρωτεύουσας, η οποία περιμένει να υποδεχθεί αυτό το σαββατοκύριακο περίπου χίλιους αιτούντες άσυλο, είναι πλήρως κορεσμένες, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη δημιουργία ενός «καταφυγίου έκτακτης ανάγκης» μέσα στο παλιό αεροδρόμιο, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικές αρχές.
Έτσι το Τέμπελχοφ, το οποίο έκλεισε στα τέλη του 2009, θα φιλοξενήσει σε ένα από τα υπόστεγά του 73 σκηνές τις οποίες έστηναν σήμερα στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα κρεβάτια έχουν πλέον ήδη εγκατασταθεί, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται πως συνολικά χίλιοι άνθρωποι θα καταστεί δυνατό να φιλοξενηθούν εκεί.

«Ετοιμάζουμε το (αεροδρόμιο του) Τέμπελχοφ για περίπτωση ανάγκης. Περιμένουμε ότι θα το χρειασθούμε αυτό το σαββατοκύριακο», αφού «σύμφωνα με τις προβλέψεις, περισσότεροι από 10.000 μετανάστες πρόκειται να φθάσουν στη Γερμανία από την Αυστρία» αυτό το σαββατοκύριακο και ένα μέρος τους θα κατευθυνθεί προς το Βερολίνο, δήλωσε ο Μάριο Τσάγια, υπεύθυνος του δήμου για της κοινωνικές υποθέσεις, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Berliner Morgenpost.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ