Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Οι σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας δεν απειλούν τη θέση της Άγκυρας στο NATO

08.08.2016 | 16:31
 Η Γερμανία δεν πιστεύει πως ένα λιώσιμο των πάγων στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία θα επηρέαζε τον ρόλο της Τουρκίας στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η εκπρόσωπος δήλωσε πως είναι σημαντικό για τις δύο χώρες να επικοινωνούν, δεδομένων των απειλών στην περιοχή και των αντίστοιχων ρόλων που έχουν αναλάβει για τον τερματισμό του εμφύλιου πολέμου στην Συρία.

"Δεν πιστεύουμε ότι η προσέγγιση ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία θα έχει συνέπειες για τη σύμπραξη ασφαλείας εντός του ΝΑΤΟ", δήλωσε η εκπρόσωπος Σαβσάν Χέμπλι. "Η Τουρκία είναι και παραμένει ένας σημαντικός εταίρος εντός του ΝΑΤΟ".

Η Χέμπλι δήλωσε επίσης πως το υπουργείο δεν έχει γνώση ότι η Τουρκία κάνει χρήση βασανιστηρίων εναντίον αυτών που κατηγορούνται ότι βοήθησαν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Τόσο η ίδια όσο και μια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επανέλαβαν ότι η αποκατάσταση της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα σήμαινε το τέλος της προσπάθειάς της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο η εκπρόσωπος, αναφερόμενη στην επικείμενη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτήρισε το γεγονός, ότι μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία τον περασμένο χρόνο υπάρχει πάλι μια προσέγγιση, θετικό. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ