Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανικές αποζημιώσεις: Ο Βίτσας θα συνεχίσει την πορεία Ήσυχου ή όλα θα "μπουν στο συρτάρι";

21.07.2015 | 21:00
Η αποχώρηση του Κώστα Ήσυχου από το κυβερνητικό σχήμα προκαλεί ένα κενό στο οποίο δεν έχει δοθεί η απαραίτητη σημασία. Ο Ήσυχος είχε αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκστρατεία “ανάστασης” των γερμανικών επανορθώσεων.

Ως ΑΝΥΕΘΑ ο Κώστας Ήσυχος “κατηγορήθηκε” ότι είχε “σπαταλήσει” πολύ ενέργεια στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Έβγαλε από τα συρτάρια τα “αρχεία του Μέριλαντ”, αρχεία που είχαμε αγοράσει εδώ και αρκετά χρόνια από τις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες που περιέχονται σ΄ αυτά τα στρατιωτικά αρχεία της Βέρμαχτ είναι πολύτιμες.

Ο Ήσυχος άνοιξε και το δρόμο για να έρθουν στην Ελλάδα τα ακόμη πιο σημαντικά αρχεία του Κόκκινου Στρατού. Οι σχέσεις Ήσυχου με τη Μόσχα εξελίχθηκαν πολύ καλά και η απάντηση στο ελληνικό αίτημα για τα αρχεία ήταν θετική.

Ο Ήσυχος βρέθηκα “κατηγορούμενος” ακόμη και για το ιστορικό βίντεο που προβαλλόταν στους σταθμούς του μετρό. Το οποίο γεγονότα ιστορικά παρουσίαζε και τίποτα παραπάνω

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση έκανε σημαία το θέμα των γερμανικων αποζημιώσεων, ενόχλησε σίγουρα το Βερολίνο αλλά και τους εγχώριους υποστηρικτές των απόψεων του. Αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν ότι δεν πρέπει να “ερεθίζουμε” τους Γερμανούς με “τέτοια θέματα”.

Κι αν η κυβέρνηση έκανε “χατήρια” στους Γερμανούς ακόμη και σε θέματα που είχαν να κάνουν με τις ΕΔ , η υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων φαίνεται ότι δεν ξεπεράστηκε. Κοινή διαπίστωση είναι επίσης ότι το όλο ζήτημα έχει “ξεθωριάσει”.

Κάποιοι ήδη σπεύδουν να πουν ότι το ζήτημα “γερμανικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο” μπαίνουν -αν δεν μπήκαν ήδη- ξανά στο συρτάρι.

Θα φανεί σύντομα. Δεν γνωρίζουμε αν ο διάδοχος του Ήσυχου , Δημήτρης Βίτσας θα έχει τις ίδιες ανησυχίες και απόψεις με τον πρώην ΑΝΥΕΘΑ. Αν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα. Θα φανεί σύντομα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ