Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανικές εκλογές: 11 βουλευτές τουρκικής καταγωγής μια εκ των οποίων με ελληνική υπηκοότητα

25.09.2013 | 00:05
Έντεκα βουλευτές τουρκικής καταγωγής - μία εκ των οποίων έχει Ελληνική υπηκοότητα - έχουν εκλεγεί  στην Γερμανική  Βουλή μετά από τις γενικές εκλογές της χώρας στις 22 Σεπτεμβρίου. 

Με το Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Ανγκελα Μερκελ ένας ( γυναίκα , η Cemile Yusuf),με τους Σοσιαλδημοκρατες  (SPD)του Πέερ Στάινμπρουκ πέντε,με τους Πράσινους τρεις και  και δυο με το κόμμα της ( άκρας) αριστεράς Linke Die. 

Η Cemile Yusuf έχει Γερμανική  και Ελληνική υπηκοότητα.Γεννήθηκε το 1978 στο Λεβερκούζεν από μετανάστες γονείς, οι οποίοι μετανάστευσαν εκεί στη δεκαετία του 1970 από την Ελλάδα , όπου ζουσαν ως μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη . Λίγο μετά τη γέννησή της, είχε σταλεί πίσω στον θείο της στην Ελλάδα. Στην ηλικία των δύο, η Γιουσούφ επέστρεψε στην οικογένειά της στη Γερμανία. Έχει έναν αδελφό. Τα μέλη της μουσουλμανικής οικογένειας είναι τουρκόφωνοι στο σπίτι. 

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης της στο Λυκειο στο Λεβερκούζεν  , σπούδασε πολιτικές επιστήμες, κοινωνικές επιστήμες και Ισλαμικέ επιστημώεςστο Πανεπιστήμιο της Βόννης .Είναι η πρώτη μουσουλμανα μέλος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), που εξελέγη  στην Bundestag . 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ