Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερουσιαστής Μενέντεζ: "Κατοχική δύναμη η Τουρκία που παρεμβαίνει στα δικαιώματα της Κύπρου"

10.05.2018 | 06:30
Πρωτοφανής επίθεση κατά της Τουρκίας από τον Αμερικανό Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος χαρακτήρισε την Τουρκία ως κατοχική δύναμη που επεμβαίνει στα διακαιώματα της Κύπρου και άλλων χωρών.

Χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα εναντίον της Τουρκίας ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, την οποία κατηγόρησε ότι με την στάση τορπιλίζει τις όποιες διαπραγματεύσεις, κατά την διάρκεια της ερώτησης προς τον αμερικανό διπλωμάτη Τζόναθαν Κόεν, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την θέση του αναπληρωτή μόνιμου αντιπροσώπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, στο πλαίσιο της κατάθεσης του στην ακροαματική διαδικασία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας που συνεδρίασε για την έγκριση του διορισμού του.

Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ αφού υπενθύμισε ότι η μόνιμη αντιπροσωπία των ΗΠΑ στον ΟΗΕ είχε δημιουργήσει επανειλημμένα προβλήματα στο παρελθόν αναφορικά με την ανανέωση της παραμονής της ειρηνευτικής αποστολής στο νησί, καθώς προσπαθούσε να συνδέσει την παρουσία της με την γενική πρόοδο των διαπραγματεύσεων, ανέφερε:

«Η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη και θέλει να φύγουν οι ειρηνευτές. Στο τέλος της ημέρας, εάν οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι έμεναν μόνοι τους, ίσως θα είχαμε λύση. Αλλά η Τουρκία, με την πιο στρατιωτικοποιημένη κατά κεφαλή περιοχή σ' όλο τον κόσμο, στην βόρεια Κύπρο, με τις παραβιάσεις στην ΑΟΖ, επιδιώκει να παρεμβαίνει στα διεθνή δικαιώματα της Κύπρου και άλλων χωρών. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα μας μακριά από αυτήν την πραγματικότητα», τόνισε ο γερουσιαστής Μενέντεζ.

Με πληροφορίες από Cyprus News Agency, Cyprus Mail και ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ