Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΕΣ: Η Σχολή αλεξιπτωτιστών τιμά τη μνήμη του Αντισυνταγματάρχη John Phillips - ΦΩΤΟ

16.08.2018 | 17:30
Την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018, στην έδρα της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ), στον Ασπρόπυργο Αττικής, τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη του Αντισυ-νταγματάρχη John Phillips του Στρατού Ξηράς των Η.Π.Α..

Δείτε την ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018, στην έδρα της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ), στον Ασπρόπυργο Αττικής, τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη του Αντισυ-νταγματάρχη John Phillips του Στρατού Ξηράς των Η.Π.Α., ο οποίος σκοτώθηκε κατά την προσγείωσή του στη Ζώνη Ρίψης (ΖΡ) Τατοΐου, την 14 Αυγούστου 1955.

Ο John Phillips, εξαιρετικά έμπειρος αλεξιπτωτιστής με 210 άλματα στο ενεργητικό του (εκ των οποίων 3 πολεμικά, σε επιχειρήσεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και στον πόλεμο της Κορέας), ήταν επικεφαλής ολιγομελούς ομάδος εκπαίδευσης της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς αλεξιπτωτιστών της Σχολής Αλεξιπτωτιστών του Ελληνικού Στρατού, που αποτελείτο από 32 εθελοντές, 15 αξιωματικούς, 9 υπαξιωματικούς και 8 καταδρομείς (Οπλίτες Θητείας).

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εκδήλωση:Στην τελετή παρέστησαν και συγγενείς του Αμερικανού αλεξιπτωτιστή.Το μνήμα στον χώρο του οποίου τελέστηκε το τρισάγιο.

Στην τελετή εκτέθηκαν φωτογραφίες από τη δράση του Αντισυνταγματάρχη.Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι παρέστησαν στην τελετή και τίμησαν τη μνήμη του.Σύντομη ομιλία για τη δράση του Αντισυνταγματάρχη.Περήφανοι και συγκινημένοι οι συγγενείς του νεκρού.Στιγμιότυπο από την τελετή.

Αναμνηστική φωτογραφία από την τελετή.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ