Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΕΣ: Ομιλία με θέμα "Ψηφιακή Διακυβέρνηση και Διαλειτουργικότητα: η Περίπτωση της Εθνικής Άμυνας» - ΦΩΤΟ

27.11.2018 | 16:20
Ομιλία με θέμα "Ψηφιακή Διακυβέρνηση και Διαλειτουργικότητα: η Περίπτωση της Εθνικής Άμυνας" διεξήχθη στο ΓΕΣ, που έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης, με ομιλητή τον Δρ.Ιωάννη Χαραλαμπίδη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Στο πλαίσιο των ενεργειών που έχει αναλάβει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με σκοπό την ενσωμάτωση της καινοτομίας στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του, πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΣ, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, ομιλία με θέμα «Ψηφιακή Διακυβέρνηση και Διαλειτουργικότητα: η Περίπτωση της Εθνικής Άμυνας», με ομιλητή τον Δρ. Ιωάννη Χαραλαμπίδη.

O Δρ. Ιωάννης Χαραλαμπίδης, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, καθώς επίσης Ιδρυματικός Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Παράλληλα, είναι υπεύθυνος του Κέντρου Έρευνας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, όπου συντονίζει την υλοποίηση καινοτομικών έργων εκσυγχρονισμού του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και έχει διακριθεί και τιμηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Το έτος 2018, μάλιστα, είναι ο μοναδικός Έλληνας που περιλαμβάνεται στη λίστα με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επίδραση στον κόσμο, σε ζητήματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στη διαλειτουργικότητα και τα επίπεδά της. Μίλησε για τη γενική ιδέα του ψηφιακού μετασχηματισμού της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας και τους στόχους για μια καλύτερη διακυβέρνηση. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην οργανωσιακή υποδομή, τις τεχνολογικές υποδομές, τις υποδομές συμμετοχής πολιτών καθώς επίσης στην εκπαίδευση και αλλαγή κουλτούρας.

Η ομιλία, την οποία παρακολούθησε στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του επιτελείου, ανήκει στο πλαίσιο δράσεων συνεχούς επιμόρφωσης του προσωπικού μας με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας του. 

Δείτε φωτογραφίες:
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ