Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΕΣ: Το ΤΕΝΞ εξουδετέρωσε πάνω από 300 εκρηκτικούς μηχανισμούς σε 256 στρέμματα - ΦΩΤΟ

04.10.2018 | 11:52
Για έναν ακόμη μήνα το προσωπικό του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς συνέβαλε με το σημαντικό έργο του, καθώς αψηφώντας τον κίνδυνο επεμβαίνουν για να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών. Στο πλαίσιο των δράσεων τους, το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδωσε στην δημοσιότητα τον πραγματικά εντυπωσιακό απολογισμό του έργου του ΤΕΝΞ για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Κατά τη διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου 2018, ο Στρατός Ξηράς, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, διέθεσε προσωπικό και μέσα του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), για την έρευνα και απόδοση στις τοπικές κοινωνίες 256 στρεμμάτων γης, εντός των οποίων βρέθηκαν, εξουδετερώθηκαν και καταστράφηκαν 109 νάρκες, 137 βλήματα διαφόρων τύπων, 21 χειροβομβίδες, 39 φωτοπαγίδες Μ49 και 14 πυροδοτικοί μηχανισμοί.

Επιπρόσθετα, αντιμετωπίσθηκαν άμεσα και με απόλυτη επιτυχία, ημέρα και νύχτα, κατόπιν αιτήματος των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, 8 περιστατικά ανεύρεσης εκρηκτικών μηχανημάτων/μηχανισμών - πυρομαχικών (EOD). Εξουδετερώθηκαν 9 χειροβομβίδες, 6 βλήματα διαφόρων τύπων, 130 φυσίγγια διαφόρων τύπων και 5 πυροκροτητές από χειροβομβίδες MILLS Νο 36.

Τα παραπάνω πυρομαχικά, εκρηκτικά και μηχανισμοί, αποτελούν στην πλειονότητά τους απομεινάρια πολεμικών συγκρούσεων του παρελθόντος, τα οποία βρέθηκαν στο πλαίσιο προγραμματισμένων ερευνών.

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το έργο του ΤΕΝΞ: 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ