Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεύμα Σαμαρά-Καραμανλή "φέρνει" ΥΕΘΑ "καραμανλικό";

30.10.2014 | 09:24
Το γεύμα Σαμαρά-Καραμανλή έχει πυροδοτήσει νέα σενάρια για τον επόμενο ΥΕΘΑ. Τι σχέση έχει; Όπως λένε όσοι εμπλέκονται και γνωρίζουν τα “κομματικά,πολιτικά” παιχνίδια, επισημαίνουν ότι το γεύμα είχε στο μενού του πολύ διαπραγμάτευση! Κάτι ζήτησε ο ένας ,κάτι ήθελε ο άλλος.

Μ΄ αυτή την απλή λογική του πολτικού “παζαριού” πολλοί στο ΥΠΕΘΑ δεν αποκλείουν από το πρωί να αλλάξει τελευταία στιγμή το σενάριο που ήθελε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αναλαμβάνει και την θέση του ΥΕΘΑ. Λένε ότι δεν αποκλείεται ο Καραμανλής να ζήτησε την τοποθέτηση “καραμανλικού στελέχους” στο πάντα “ευγενές” και δυνατό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σ΄ αυτή την περίπτωση κι αν οι εκτιμήσεις έχουν βάση το όνομα του Κ.Αρβανιτόπουλου κερδίζει πόντους,αν και δεν θεωρείται "αμιγώς καραμανλικός".

Μέχρι αργά χθες το βράδυ πάντως οι πληροφορίες επέμεναν για Σαμαρά. Η αποκάλυψη του γεύματος με τον Καραμανλή όμως …έσπειρε την αμφιβολία.

Το γεύμα

Η είδηση, το μεσημέρι της Τετάρτης, πως σε εστιατόριο του Χίλτον έτρωγαν μαζί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής έπεσε σαν... βόμβα. Αλλά οι δυο άνδρες συμφώνησαν να κρατήσουν τα στόματά τους ερμητικά κλειστά.
Μόνο που το γεύμα στο εστιατόριο "Μύλος" δεν ήταν κάτι που προέκυψε ξαφνικά αλλά είχε συμφωνηθεί εδώ και μια εβδομάδα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον προκάτοχό του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των επαφών του κ. Σαμαρά με βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Οι δυο άνδρες σύμφωνα με τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ φέρονται να συζήτησαν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον Κ. Καραμανλή να ξεκαθαρίζει πως δεν ενδιαφέρεται για το αξίωμα και πως θα είναι υποψήφιος βουλευτής και στις επόμενες εκλογές
Προτίμησε να δει τον Κώστα Καραμανλή δημοσίως και όχι στο σπίτι του ή οπουδήποτε αλλού, μακριά από τα... αδιάκριτα βλέμματα για να μην πυροδοτήσει σενάρια. Αλλά αυτό μάλλον δεν το απέφυγε...

Σαμαράς και Καραμανλής έφαγαν από μία σαλάτα με θαλασσινά και συμφώνησαν να μην πουν τίποτα σε κανέναν για το περιεχόμενο της συζήτησης, το πως έκλεισαν το ραντεβού ούτε καν για το τί έφαγαν!

Η συμφωνία της σιωπής πάντως τηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Χαρακτηριστική η απάντηση ενός εκ των πιο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού στην ερώτηση αν γνωρίζει κάτι περισσότερο. «Δεσμεύομαι να μην πω τίποτα. Αλλά εάν θέλεις να σου αναλύσω γιατί επέβαλαν στην κόρη της τραγουδίστριας Πάολας να παρελάσει με μίνι, μπορώ να σ' το αναλύσω...».


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ