Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για πρώτη φορά ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος μιλά για τις περικοπές! Τι λέει

25.08.2014 | 16:07
Για πρώτη φορά στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και των περικοπών το ΓΕΕΘΑ και συνεπώς ο Αρχηγός του Μιχαήλ Κωσταράκος, παιρνουν δημόσια θέση . Λίγο αργά βέβαια. Λίγη ώρα μετά από την ανάρτηση του πρώτου θέματος στο Onalert με τίτλο "Δεν έχω καμία σχέση με το νέο μισθολόγιο",υποστηρίζει ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος” ,το ΓΕΕΘΑ με επίσημη ανακοίνωση του διευκρινίζει:


“Διευκρινίζεται ότι βάση της ισχύουσας νομοθεσίας το ΓΕΕΘΑ δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα σύστασης πρότασης μισθολογίου και ως εκ τούτου ουδέποτε του ανατέθηκε τέτοιο έργο.


Τονίζεται επίσης ότι η θέση του ΓΕΕΘΑ είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και ως εκ τούτου οι μισθοί των στελεχών των Ε.Δ. πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο του Αυγούστου 2012 όπως εντέλλεται από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ”.

Η “τοποθέτηση” του ΓΕΕΘΑ γίνεται αφού έχουν δημοσίως ταχθεί υπέρ της “εφαρμογής” της απόφασης του ΣτΕ μια σειρά υπουργών και κυβερνητικών στελεχών. Χωρίς κανείς τους βέβαια να έχει εξηγήσει πειστικά γιατί αφού όλοι συμφωνούν κανείς δεν παίρνει πρωτοβουλία να εκτελεστεί η απόφαση!

Όσο κι αν αρνούνται να το παραδεχτούν οι τελευταίες “επιθετικές” κινήσεις στρατιωτικών που συμμετέχουν σε Ενώσεις και στην ΠΟΕΣ έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση. Κυρίως όπως έγραψε το Onalert γιατί η “μεταδοτικότητα” τέτοιων ενεργειών σ΄ άλλους κλάδους μπορεί να προκαλέσει ένα ανεξέλεγκτο “ντόμινο” . Για το οποίο κανείς δεν θα στοιχημάτιζε ότι θα ξεκινούσε από στρατιωτικούς.


Όπως κι αν έχει η δημόσια τοποθέτηση του ΓΕΕΘΑ ,προστίθεται στις πολλές που προϋπήρχαν και δείχνει ότι τα περιθώρια ελιγμών αποφυγής για την κυβέρνηση όλο και μειώνονται.

Διαβάστε ακόμη:


"Δεν έχω καμία σχέση με το νέο μισθολόγιο",υποστηρίζει ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος


Διοικητές δίνουν 6 ευρώ (!) σε αξιωματικούς για να αγοράσουν τα "προβλεπόμενα" για τη στολή!Α/ΓΕΕΘΑ βρέθηκε, υπουργός "αναζητείται", νέο μισθολόγιο "κλείδωσε" - Το "φθινόπωρο" των ΕΔ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ