Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για "ύποπτα παιχνίδια με το ΜΤΣ" κάνει λόγο η ΜΤΣ

17.03.2014 | 00:05
Για “ύποπτα Παιχνίδια με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού” κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΑΚΙΣ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 112 ΦΕΚ τεύχος ΥΟΔΔ 15 Μαρ. 2014 ο Αντγος ε.α. Σιδηρόπουλος Μιχαήλ αντικαθίσταται αιφνιδίως από τον Αντγο ε.α. Μπουκουβάλα Χαρίλαο, ο οποίος ορίζεται Πρόεδρος των ΝΠΔΔ, ΜΤΣ και ΝΙΜΤΣ, χωρίς να αναφέρεται η πλήρης αιτιολόγηση της αντικατάστασής του, όπως επιβάλλεται εκ του Ν.2690/1990 (άρθρο 13 παρ.6).

Η διακινούμενη μέχρι τώρα φημολογία, μέσω διαδικτύου, αναφέρει ότι η αιτία της αιφνίδιας αντικατάστασής του είναι η άρνηση του Αντγου ε.α. Σιδηρόπουλου Μιχαήλ να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Τρόικας, δηλαδή να συνηγορήσει στην μετατροπή των Μ.Τ. και των ΕΚΟΕΜ σε επικουρικά ταμεία και στην πιθανή ένταξή τους στο Υπουργείο Εργασίας.

Είναι γνωστή η θέση της Α.Κί.Σ. ότι τα Μετοχικά Ταμεία και οι ΕΚΟΕΜ δεν αποτελούν επικουρικά ταμεία και σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τη μεθόδευση της υφαρπαγής της περιουσίας, που έχει απομείνει στα Μετοχικά Ταμεία και στους μετόχους και μερισματούχους των, με το πέρασμα των περιουσιακών στοιχείων τους στο Υπουργείο Εργασίας και το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ορέξεις της Τρόικας.

Καλούμε
α. Τον ΥΕΘΑ κ. Αβραμόπουλο να διαλύσει τις φήμες και να ανακοινώσει τους λόγους της αποπομπής του Αντγου ε.α. Σιδηρόπουλου Μιχαήλ από τη θέση του Προέδρου των ΝΠΔΔ, ΜΤΣ και ΝΙΜΤΣ. Σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, θα θεωρήσουμε ότι η τοποθέτηση του νέου Προέδρου αποσκοπεί στην άνευ αντιδράσεων υλοποίηση του επαίσχυντου σχεδίου μετατροπής των Μ.Τ. και των ΕΚΟΕΜ σε επικουρικά ταμεία και την υπαγωγή των στο Υπουργείο Εργασίας (με ό, τι αυτό συνεπάγεται).
β. Τον Αντγο ε.α. Μπουκουβάλα Χαρίλαο να μην αποδεχθεί τον διορισμό του και να αναλογισθεί τις ευθύνες του απέναντι στους συναδέλφους.
γ. Την στρατιωτική ηγεσία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιταχθεί σε κάθε μέτρο για νέα υποβάθμιση των συναδέλφων.
δ. Τις τρεις θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων και όλα τα ΝΠΙΔ αποστράτων, να συντονίσουν τις ενέργειές τους, με σκοπό την ανατροπή των σχεδίων και μεθοδεύσεων για τα Μετοχικά μας Ταμεία.
ε. Όλους τους εν αποστρατεία συναδέλφους, ανεξαρτήτως προέλευσης ή κλάδου, σε εγρήγορση και ετοιμότητα για δυναμική αντίδραση απέναντι στις εις βάρος μας μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης και της Τρόικας.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ