Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί αγωνιούν οι στρατιωτικοί για το εκλογικό αποτέλεσμα - Ποια η σχέση με τους μισθούς τους

25.05.2014 | 00:01
Οι εκλογές ,το αποτέλεσμά τους, το πολιτικό μήνυμα που θα προκύψει και κυρίως οι πολιτικές εξελίξεις από την Δευτέρα -αν υπάρξουν- απασχολούν τους στρατιωτικούς . Όχι από κομματικό ενδιαφέρον που έτσι κι αλλιώς για όλους τους πολίτες είναι ασθενές αλλά γιατί όλα αυτά συνδέονται και με τον χρόνο ανακοίνωσης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι τελευταίες πληροφορίες που διακινούνται αναφέρουν ότι η καθαραογραφή της απόφασης έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Η αλήθεια είναι ότι το ΣτΕ δεν μπορεί να δικαιολογήσει άλλη παράταση.

Το “καυτό” ερώτημα όμως δεν είναι πλέον η ημερομηνία της ανακοίνωσης της απόφασης. Ούτε καν το περιεχόμενό της αφού το βασικό της νόημα είναι γνωστό. Επιστροφή των μισθών των στρατιωτικών στο καλοκαίρι του 2012. Το θέμα είναι άλλο: Είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να την εφαρμόσει;

Τα κονδύλια του προϋπολογισμού λένε σαφώς πως όχι.

Ο νόμος από την άλλη είναι ξεκάθαρος και ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνακόπουλος με σαφήνεια το είπε στην συνέντευξή του στο Onalert.gr : Δεν μπορεί να μην εφαρμόσει τον νόμο η όποια κυβέρνηση.Και επιπλέον ακόμη κι αν προσπαθήσει να αποφύγει την εκτέλεση της απόφασης μ΄ ένα νέο μισθολόγιο, αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προβλέπει μισθούς χαμηλότερους απ΄ αυτούς που ελάμβαναν οι στρατιωτικοί το καλοκαίρι του 2012.

Όμως υπάρχει και …η Πορτογαλία που αποδεικνυει ότι στην Ευρώπη πλέον οι νόμοι των κρατών δεν μετράνε μπροστά στους στόχους των μνημονίων. Όπως σωστά θυμίζει ο Γιάννης Αντωνιάδης πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΣΑΣ  “εκφράζονται και μάλιστα διόλου αβάσιμοι φόβοι, ότι θα επαναληφθεί στην Ελλάδα το ... πορτογαλικό πείραμα”.

Τι συνέβη στην Πορτογαλία;

“… ενώ δικαιώθηκαν από ανώτατο δικαστήριο της χώρας οι Ίβηρες ένστολοι που προσέφυγαν σ' αυτό, η απόφαση εφαρμόστηκε για ένα μόνο μήνα και στη συνέχεια η κυβέρνηση που πειθαναγκάστηκε να συμμορφωθεί, με ειδικό νόμο την κατάργησε ένα μήνα αργότερα, ακυρώνοντας μάλιστα και την αναδρομικότητα”!

Όλα γίνονται λοιπόν και δικαιολογημένα οι στρατιωτικοί ανησυχούν αλλά και αγωνιούν για το τι θα προκύψει.

Το εκλογικό αποτέλεσμα και η δυναμική που αυτό θα δώσει ή θα αφαιρέσει στην κυβέρνηση και το πόσο μακρυά ή κοντά θα στηθούν οι κάλπες των εθνικών εκλογών θα είναι οπωσδήποτε παράγοντες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις σχετικά με την εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ.
Διαβάστε ακόμη:

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣτΕ για την απόφαση των περικοπών - Πότε θα δημοσιευτεί


"Οι στρατιωτικοί είναι ευνοημένοι" κατά το υπουργείο Οικονομικών που έλεγε όχι για τα πλασματικά! 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ