Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί δεν είχε μιλήσει ο Φράγκος για τις περικοπές όταν ήταν Α/ΓΕΣ - Η απάντηση

24.06.2013 | 00:01
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

“Γιατί δεν μίλησε ο Φράγκος όσο ήταν Α/ΓΕΣ ή και ΥΕΘΑ για τις περικοπές και μιλάει τώρα”, είναι το ερώτημα που προκάλεσε η νέα του εμφάνιση μέσω συνέντευξης .

Όσοι είχαμε ζήσει από κοντά την περίοδο της Αρχηγίας του δεν θα πρέπει να έχουμε ερωτήματα. Δεν υπήρχε ούτε θέληση,ούτε χρόνος για να κάνει κάτι τέτοιο.

Κι αυτό γιατί όσο ήταν Α/ΓΕΣ είχε βάλει στόχο να γίνει Α/ΓΕΕΘΑ. Και όταν έγινε υπηρεσιακός ΥΕΘΑ έβαλε στόχο την επίσημη είσοδό του στην πολιτική σκηνή. Άρα πως να μίλαγε για ένα τόσο “ενοχλητικό” θέμα”.

Παρά τις ικανότητές του και την τεράστια γκάμα ελιγμών που έχει στο ρεπερτόριό του, δεν του βγήκε ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Και είναι βέβαιο ότι το παράκανε με τους “ελιγμούς”. Κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις και κάποιες αποφάσεις για να ξέρουν όσοι συνομιλούν μαζί σου την “ταυτότητά” σου.

Ο Φράγκος προσπαθούσε πάντα να τα έχει καλά με όλους. Αν κάποιο “μέτωπο” άνοιγε φρόντιζε με τις δημόσιες σχέσεις του να το κλείνει. Όταν τον κατηγορούσαν για “ακροδεξιές” απόψεις έλεγε ιστορίες από την μεταπολίτευση ,όταν υπηρετούσε στη Μυτιλήνη και “έτρωγε σε ταβερνιάρη κομμουνιστή”. Τον κατηγορούσαν ότι “έπαιζε” ακόμη και με τον Τσίπρα; Έκανε μια χειραψία και με τον Μιχαλολιάκο στη Βουλή και διατηρούσε τις ισορροπίες με όλους, βγάζοντας προς τα έξω ότι είναι “υπερκομματικός”.

Οι παρουσίασεις των βιβλίων του ...οικουμενικές. Από Σοφία Βούλτεψη έως Λιάνα Κανέλη και βέβαια πάντα Γιώργο Λιάνη, με τον οποίο παλιότερα εμφανιζόταν να έχει τελείως διαφορετικές απόψεις.

Όμως η εποχή των ελιγμών ,της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η εποχή που η πολιτική γίνεται μόνο με την στήριξης “καναλιών και ΜΜΕ” όπως προκύπτει από τις απόψεις που έχει εξφράσει σε άλλη του συνέντευξη ο Φράγκος αν δεν τελείωσε ,τελειώνει.

Δεν αρκει μια καλή ατάκα για γίνεις αρεστός. Το έκανε αρκετά χρόνια ο Γιώργος Καρατζαφέρης αλλά τελείωσε.Χρειάζεται άποψη την οποία θα εκφράζεις όταν πρέπει . Το να μιλάει ένας πρώην Α/ΓΕΣ για τις περικοπές των στρατιωτικών του ,τρία χρόνια μετά από τη αποστράτεια του για παράδειγμα δεν έχει κανένα νοημα. Και τελικά όπως αποδείχτηκε μόνο κακό έκανε στον Φράγκο . Ο οποίος κατατρέχεται σταθερά από το σύνδρομο “γεμίζω την καρδάρα γάλα και μετά την κλωτσάω”. Κάποια στιγμή όμως την καρδάρα δεν μπορείς να την ξαναγεμίσεις. Και σ΄αυτή τη φάση βρίσκεται πια ο πρώην Α/ΓΕΣ. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ