Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Γιατί η Τουρκία έχει 11 προσωρινές στρατιωτικές βάσεις στο Βόρειο Ιράκ

21.06.2018 | 15:00
H Τουρκία έχει 11 προσωρινές στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ την Πέμπτη. Μιλώντας σε ζωντανά σε συνέντευξη που έδωσε στο A Haber, ο Γιλντιρίμ επίσης είπε ότι περίπου 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα της περιοχής εκκαθαρίστηκαν από τρομοκράτες.

“Πραγματοποιούνται αεροπορικές επιθέσεις στο Καντίλ κατά διαστήματα. Αυτή τη φορά το PKK βρίσκεται στο Ιράν αλλά σε πολύ μειονεκτική θέση, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα με το Ιράν αυτή τη φορά σε ότι αφορά τη επιχείρηση στο Καντίλ.

“ Εκκαθαρίσαμε την περιοχή στην Αφρίν της βορειοδυτικής Συρία, μετά την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας”. Θα κάνουμε το ίδιο και στην περιοχή Καντίλ” σημείωσε.
Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Ιανουαρίου η Τουρκία ξεκίνησε η επιχείρηση Κλάδος Ελαίας για την εκκαθάριση του YPG/PKK και των Νταές από την Αφρίν. Στις 18 Μαρτίου , κατά την 58η μέρα της επιχείρησης, τα τουρκικά στρατεύματα και ο στρατός της Συρίας τελικά εισέβαλαν στην Αφρίν και την “απελευθέρωσαν” σημειώνει το Anadolu.

Η Τουρκία διεξάγει επιχείρηση στην περιοχή για να αντιμετωπίσει το PKK, μια οργάνωση η οποία θεωρείται τρομοκρατική από την Τουρκία.https://www.aa.com.tr


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ