Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει ελληνικά F-16

01.08.2015 | 21:03
Η Βουλγαρία είναι η χώρα που ενδιαφέρθηκε να αγοράσει ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 BLOCK 30. Τα οποία όπως έκανε σαφές ο Α/ΓΕΑ Χρήστος Βαίτσης,δεν πωλούνται.

Γιατί η Σόφια θέλει F-16;

Η Βουλγαρία θέλει να “κόψει” τις δεσμεύσεις που έχει με τη Ρωσία,θέλοντας να πάρει “άριστα” στις εξετάσεις που διαρκώς δίνει στη Δύση.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και για τα 12 Mig-29 που διαθέτει η Βουλγαρία ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την συνεργασία για την συντήρησή τους με τη Ρωσία. Αυτές τις εργασίες θα τις αναθέσει στην Πολωνία η οποία πάντως ήδη έχει περάσει σε “δυτικό εξοπλισμό”, διαθέτοντας ήδη 48 F-16.

Το ίδιο επιθυμεί και η Βουλγαρία η οποία λόγω έλλειψης χρημάτων, αναζητά μεταχειρισμένα αεροσκάφη. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη που σκέφτηκε ότι πιθανότατα θα ενδιαφερόταν να πουλήσει αεροσκάφη της ,λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ούτε που πέρασε από το μυαλό οποιουδήποτε στο ΓΕΑ ,ότι θα μπορούσε η Ελλάδα -ειδικά τώρα- να πουλήσει έστω κι ένα μαχητικό.

Η σχετική φημολογία ενισχύθηκε στην Αθήνα από κύκλους που φαίνεται ότι θέλουν “χώρο” στα υπόστεγα για να τα γεμίσουν με μαχητικά -μεταχειρισμένα πιθανότατα- από ευρωπαϊκή χώρα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ