Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί ο Ήσυχος πήγε στην Κύμη

09.04.2015 | 17:47
“Κόκκινο” στο κλείσιμο της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης άναψε οριστικά ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος. Επισκέφθηκε το εργοστάσιο της εταιρείας Ηλεκτρομηχανική Κύμης στην Εύβοια,περιηγήθηκε τους χώρους του εργοστασίου και ενημερώθηκε από εκπροσώπους των  εργαζομένων και της διοίκησης για τις παραγωγικές δυνατότητες της συγκεκριμένης παραγωγικής μονάδας η οποία είναι θυγατρική του πολιτικού σκέλους των ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα). Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δρομολογήσει τις διαδικασίες για να τεθεί η Ηλεκτρομηχανική Κύμης σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και με πρωτοβουλία του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου διακόπηκε αυτή η διαδικασία.

Ο ΑΝΥΕΘΑ σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης τόνισε πρόκειται για ένα “εργοστάσιο το οποίο έχει μια άρτια υποδομή αλλά και ένα ανθρώπινο δυναμικό στην πλειοψηφία τους γυναίκες που εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται στο περιθώριο. Είναι η ραχοκοκαλιά της Κύμης, της τοπικής κοινωνίας, ένα εργοστάσιο που μπορεί να παράγει και να προσφέρει πολλά. Δυστυχώς όμως τα τελευταία τριάμιση τέσσερα χρόνια βρέθηκε στο στόχαστρο της απόλυτης απαξίωσης.

Σήμερα με την επίσκεψή μας διαπιστώσαμε την άρτια κατάσταση του εργοστασίου, των πρώτων υλών, των μηχανημάτων αλλά και των εργαζομένων που μπορούν να πιάσουν δουλειά και από αύριο κιόλας. Η πολιτική βούληση αυτής της Κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ώστε το εργοστάσιο να ξαναμπεί σε μια παραγωγική διαδικασία διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ