Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Γιατί ο Παναγιωτόπουλος θα έπρεπε να είναι ανακουφισμένος από την μετακίνησή του

26.06.2013 | 00:01
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος έφυγε από το ΥΠΕΘΑ και η δυσαρέσκειά του ήταν εμφανής. Ήθελε να μείνει. Και το πάλεψε. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος θα έπρεπε όμως να είναι ανακουφισμένος από την μετακίνησή του. 

Κι αυτό γιατί:

  • Τα όσα έρχονται στο χώρο της Εθνικής Άμυνας αναμένονται σκληρά και δύσκολα. Νέες περικοπές που θα φέρουν νέες αντιδράσεις, μαζικές παραιτήσεις και μεγάλα προβλήματα

  • Η “χημεία” του με τους στρατιωτικούς δεν θα βοηθούσε σε καμία περίπτωση να διαχειριστεί “αναίμακτα” τις αντιδράσεις. Απο την παραίτηση Ζιαζιά, την συνέντευξη Χρηστίδη και τελικά με την αψυχολόγητη αποστρατεία Γκίνη το “παιχνίδι” στα υψηλά κλιμάκια είχε χαθεί. Πιο κάτω είχε χαθεί εδώ και καιρό με το μπαράζ περικοπών που δεν μπορούσαν να εξισορροπήσουν οι συνεχείς δηλώσεις τόνωσης του ηθικού από τον Παναγιωτόπουλο.

  • Οι σχέσεις του με τα ΜΜΕ όσο κι αν ακουστεί παράδοξο δεν ήταν καλές. Μπορεί λόγω των επαφών που είχε από την εποχή που ήταν μεγάλο όνομα στην δημοσιογραφία να εξασφάλιζε μερικά τηλεοπτικά ρεπορτάζ, αυτό όμως δεν λέγεται επικοινωνία και προβολή. Από την άλλη “έκοψε” εντελώς τις Ένοπλες Δυνάμεις από τα ΜΜΕ και αυτό καθόλου δεν τον ωφέλησε. Όπως όλοι οι βετεράνοι δημοσιογράφοι είχε παραμείνει σε λογικές άλλων δεκαετιών που πλέον δεν βοηθούν.

  • Η πλήρης ταύτισή του με την κυβερνητική πολιτική στο θέμα των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα του έδινε “χώρο” για να κινηθεί και να διαχειριστεί τους κραδασμούς που θα προκαλέσουν οι νέες περικοπές.

  • Η λογική στην οποία φαίνεται να τον παρέσυρε το ΓΕΕΘΑ με την χρησιμοποίηση επίλεκτων στρατιωτικών δυναμεων σε ρόλους “χωροφύλακα” και σεκιούριτι ,είχαν προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

  • Η πρακτική που είχαν ακολουθήσει κι άλλοι πολλοί πριν απ΄ αυτό να μην υπογράφει τίποτα με την λογική ότι όλα θέλουν ξανά και ξανά ψάξιμο κι αφού ....ξαναψαχτούν να τους ρίξουμε άλλη μια ματιά και μετά να το σκεφθουμε , επίσης είχε προκαλέσει προβλήματα.

Γι΄ αυτούς τους λόγους ο Πάνος Παναγιωτόπουλος θα έπρεπε να νοιώθει ευχαριστημένος με την “μετάθεσή” του στο υπουργείο Πολιτισμού ,όπου τα πράγματα είναι κι εκεί δύσκολα, αλλά σαφώς πιο πολιτισμένα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα "καρφιά" Αβραμόπουλου για το "ανάστημα που έπρεπε να ορθώσουμε για τις περικοπές"

Ένας χρόνος με τον "κόκκινο Πάνο" στο ΥΠΕΘΑ - Οι επιλογές τα λάθη και οι 3 "χαμένοι" Αρχηγοί

Η "απρόθυμη" επιστροφή Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ και η "απρόθυμη" μετακίνηση Παναγιωτόπουλου


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ