Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Γιατί ο Πούτιν κερδίζει -μέχρι στιγμής- τη "μάχη της Ουκρανίας" από τους Δυτικούς

04.03.2014 | 00:01
Το διπλωματικό και οικονομικό “παιχνίδι” που γίνεται με την απειλή χρήσης στρατιωτικής βίας να αποτελεί διαπραγματευτικό μέσο κορυφώνεται ώρα με την ώρα στην υπόθεση της Ουκρανικής κρίσης.

Μέχρι στιγμής η Ρωσία φαίνεται να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να οδηγεί τις εξελίξεις. Αυτά που έχει να χάσει η Μόσχα σε περίπτωση υποχώρησης δεν είναι απλά περισσότερα. Είναι τα πάντα . Ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν είναι μέχρι στγμής πολύ προσεκτικός .

Ο υποστράτηγος ε.α Κώστας Λουκόπουλος μ΄ ένα περιεκτικό κείμενο - παρέμβαση στην προσωπική του σελίδα εξηγεί γιατί μέχει αυτή την ώρα ο Ρώσος ηγέτης είναι κυρίαρχος των εξελίξεων:


“H μέχρι τώρα διαχείριση της Ουκρανικής κρίσεως από πλευράς της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Πούτιν ακολουθεί όλες τις αρχές οι οποίες ....διδάσκονται και πάνω στις οποίες εδράζονται οι σχεδιασμοί σε αυτό που στα Αγγλικά λέμε Crisis Management.

- Προέβλεψε έγκαιρα την κρίση οπότε και προετοιμάσθηκε καλύτερα, επέλεξε τον χώρο όπου έχει γεωγραφικό και πολιτικό πλεονέκτημα (Κριμαία)

- Απέκτησε και διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων αναγκάζοντας ΕΕ, ΝΑΤΟ και λοιπούς προς το παρόν να ακολουθούν ασθμαίνοντας.

- Κλιμακώνει με ελεγχόμενο και κεκαλυμένο τρόπο την κρίση (ανάπτυξη λελογισμένων στρατιωτικών δυνάμεων χωρίς διακριτικά οι οποίες αποκαλούνται δυνάμεις αυτοάμυνας).

Μπορεί λοιπόν ο χαρισματικός αλλά και μεγαλομανής Πούτιν να κερδίζει στα σημεία μέχρι αυτή την στιγμή μπροστά σε μία μέχρι σήμερα Ευροατλαντική κοινότητα που παρακολουθεί και επικρίνει μάλλον αμήχανα και τον απειλεί ...αόριστα ΑΛΛΑ θα πρέπει να γνωρίζει ότι η καλά σχεδιασμένη και εφαρμοσμένη άσκηση ήπιας ισχύος μπορεί να αποδώσει πολλά περισσότερα απ' όσα φαντάζονται οι ....εντόποιοι θαυμαστές του. Η περαιτερω κλιμάκωση ίσως να τον κάνει να χάσει και ότι κέρδισε τις 3 τελευταίες ημέρες”.


Διαβάστε ακόμη:

"Κάθε τίμημα" είναι έτοιμη να πληρώσει η Ρωσία για την Κριμαία! Οι Ευρωπαίοι στη γωνία!


"Γιατί δεν θα γίνει πόλεμος στην Ουκρανία" - Τι λένε οι Ρώσοι αναλυτές
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ