OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εκτός ψηφοδελτίων μια μουσουλμάνα που δεν δηλώνει τουρκάλα;

22/04/2014 - 00:53
Share on FacebookShare on Twitter

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εκτός ψηφοδελτίων την Σαμπιχά Σουλεϊμάν; Ίσως επειδή δεν βγαίνει πολύ συχνά φωτογραφία με τον Τούρκο πρόξενο ,όπως κάνουν οι περισσότεροι βουλευτές των ελληνικών κομμάτων. Του κυρίου Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου.

Ίσως πάλι επειδή λέει αλήθειες που κάνουν …τούρκους τους Τούρκους. Όπως η ομιλία της στο
5ο συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες στη Γενεύη (27 & 28 Νοεμβρίου 2012). Εκεί όπου ακούστηκε η μαρτυρία μίας Μουσουλμάνας Ρομά από τη Θράκη. Πρόκειται για τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν, πρόεδρο του συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «η Ελπίδα».

Ακολουθεί η ολόκληρη η ομιλία της:

«Ονομάζομαι Σαμπιχά Σουλεϊμάν, είμαι Μουσουλμάνα Ρομά από την Ξάνθη στην Ελλάδα και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα».

Ζητώ συγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω απ’ ευθείας σε κάποια από τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται στο συνέδριο αλλά δεν τις έμαθα ποτέ.

Η μητρική μου γλώσσα είναι ρομάνι, η γλώσσα των Τσιγγάνων. Πάρα ταύτα επειδή είμαι μουσουλμάνα της Θράκης υποχρεώθηκα να πάω σε σχολείο όπου διδάχθηκα μια τρίτη γλώσσα, τα τούρκικα. Αυτό κάνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι Ρομά με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε σήμερα μειονότητα εντός της μειονότητας.

Το ίδιο συναίσθημα της μειονότητας μέσα στη μειονότητα το αισθανόμαστε σε κάθε βήμα μας μέσα στην κοινωνία. Οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να μας επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους.

Ξοδεύουν πολλά λεφτά για να χτίσουν τζαμιά μέσα στους οικισμούς μας. Μας λένε ότι οι Τσιγγάνοι πεθαίνουν νέοι επειδή δεν είναι καλοί Τούρκοι και πιστοί μουσουλμάνοι. Εμείς, όμως ξέρουμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερα σχολεία και νοσοκομεία όχι τζαμιά που άλλωστε η Θράκη έχει πολλά.

Εδώ και χρόνια επιμένουν να φτιάξουν σωματεία και να τα ονομάσουν «τουρκικά». Στη συνέχεια προσπαθούν να μας γράψουν σε αυτά τα σωματεία για να μας υποχρεώσουν κι εμάς να πούμε ότι είμαστε Τούρκοι.

Πριν μερικά χρόνια το ελληνικό κράτος όρισε να πηγαίνουμε υποχρεωτικά σε νηπιαγωγεία. Οι τουρκικής καταγωγής Μουσουλμάνοι έφτιαξαν δικά τους νηπιαγωγεία όπου διδάσκονται μόνον τουρκικά. Μας πιέζουν να γραφτούμε σε αυτά τα νηπιαγωγεία.

Θέλουμε να έχουμε καλή εκπαίδευση στη γλώσσα του κράτους που ζούμε. Το κράτος δεν κάνει αρκετά. Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία. Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους. Περιμένουμε την πραγματική βοήθεια από το ελληνικό κράτος.

Η Διακήρυξη του ΟΗΕ για τις μειονότητες λέει ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η ιδιαίτερη ταυτότητα και ο πολιτισμός μας. Αυτό δεν ισχύει μόνον για το κράτος στο οποίο ζούμε αλλά και για τους μειονοτικούς συμπολίτες μας. Οι τελευταίοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν την τουρκική ταυτότητα αντί της δικής μας ταυτότητας των Ρομά. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη. Θέλουμε να μας αφήσουν ήσυχους και να μην παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος μας».

Κι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μην την έχει στο ψηφοδέλτιό του. Την αντικατέστησε με συνεργάτη του κ. Ζεϊμπέκ!

Tags: ΘΡΑΚΗΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣΑΜΠΙΧΑ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝΣΥΡΙΖΑ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα και τοπικές βροχές

15/04/2026 - 06:04
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συννεφιά, τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη

14/04/2026 - 06:03
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις – Δείτε αναλυτικά

13/04/2026 - 07:38

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Στοχοθέτησε αμερικανικές βάσεις χρησιμοποιώντας κινεζικό κατασκοπευτικό δορυφόρο, γράφουν οι Financial Times

Η Βόρεια Κορέα χαρακτηρίζει «πρόκληση» διπλωματικό έγγραφο της Ιαπωνίας

CENTCOM: Ο ναυτικός αποκλεισμός έχει σταματήσει το θαλάσσιο εμπόριο του Ιράν

SOUTHCOM: Νέος βομβαρδισμός εναντίον σκάφους φερόμενων ως διακινητών ναρκωτικών

Ουκρανία: Ένα 8χρονο παιδί σκοτώθηκε και 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επιδρομή ρωσικών drones στην πόλη Τσερκάσι

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης της εκεχειρίας με το Ιράν

FDI: Οι γαλλικές φρεγάτες θα εξοπλιστούν με αντι-drone συστήματα παρεμβολών Neptune και MAJES

Ποιοτική αναβάθμιση των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο: Στο μικροσκόπιο του ελληνικού Επιτελείου UAV, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και μαχητικά

Top News

Χάρης Θεοχάρης για το πτυχίο του: «Είναι από το Imperial College του Λονδίνου, αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ»

Απόστολος Γκλέτσος για Ιζαμπέλα Αρβανίτη: Δεν κέρδισα καθόλου εύκολα τη «δεύτερη ευκαιρία» της

Έλλη Κοκκίνου: Η άβολη στιγμή της σε ερώτηση για την Άννα Βίσση - «Δεν θα σχολιάσω τίποτα που δεν με αφορά»

Κεφαλονιά: Τα τελευταία 60 λεπτά στο δωμάτιο ξενοδοχείου κρύβουν το μυστικό του θανάτου της 19χρονης

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert