Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί ο χαρισματικός Ερντογάν μετατρέπεται σε πρόβλημα για τη Τουρκία

27.11.2015 | 19:11
Ο Ερντογάν ζητούσε για χρόνια την συγγνώμη του Νετανιάχου για το Μάβι Μάρμαρα. Χρειάστηκε να παρέμβει ο ίδιος ο Πρόεδρος Ομπάμα για να βάλει τον ισραηλινό πρωθυπουργό να τηλεφωνήσει στον Ερντογάν. Αυτά το 2013. Παρόλα αυτά οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ παραμένουν ψυχρές. Και γι΄ αυτό ευθύνεται αποκλειστικά ο Ερντογάν ως πρόσωπο. Μεγαλομανής και εγωμανής ο Ερντογάν δεν δείχνει ικανός να ελιχθεί ακόμη κι όταν θεωρητικά παίρνει αυτό που ζητά. Πόσο μάλλον τώρα που πρέπει εκείνος να ζητήσει συγνώμη. Ο χαρακτήρας του Ερντογάν αποτελεί πλέον πρόβλημα για τη χώρα του.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν αρνείται οποιαδήποτε επαφή με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η Άγκυρα αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, τόνισε ο συνεργάτης του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ.
«Βλέπουμε την απροθυμία της Τουρκίας να απολογηθεί για το περιστατικό με το αεροσκάφος», απάντησε ο κ. Ουσάκοφ σε ερώτηση για το γιατί ο κ. Πούτιν αρνείται να συνομιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό του.
Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει ότι έχει υπάρξει τουρκικό αίτημα για συνάντηση των δύο πρόέδρων, στο πλαίσιο της διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα, στο Παρίσι, στις 30 Νοεμβρίου, σημειώνοντας ότι ο κ. Πούτιν θα ενημερωθεί γι' αυτό αργότερα εντός της ημέρας.


Στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα συνατηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να συζητήσουν επί της συριακής κρίσης, αλλά και επί του παλαιστινιακού.
Θα έχει επίσης συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ σχετικά τόσο με τη Συρία όσο και με την Ουκρανία. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ