Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί πάνε στον πρωθυπουργό ο διοικητής της ΕΥΠ και ο αν.υπουργός Δημόσιας Τάξης

26.05.2015 | 19:06
Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή στελεχών της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ και τουλάχιστον ενός Λιμενικού απόστατου σήμερα σε κυκλώματα δουλεμπόρων, που εκμεταλλεύονται χιλιάδες μετανάστες. Τα στοιχεία που έχουν προκύψει και στα οποία περιλαμβάνονται και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ αξιωματικών προκαλούν ανατριχίλα αλλά και την οργή της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Πανούσης αλλά και ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης θα ενημερώσουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους.

Για την υπόθεση έχουν περιέλθει έγγραφα και πληροφορίες στις αρχές, από το 2013, οπότε και ξεκίνησε η έρευνα, η οποία στρέφεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα .

Σύμφωνα με τα στοιχεία αξιωματικοί συναντούσαν αρχηγούς των δουλεμπόρων, αλλοίωναν στοιχεία για τις μεταφορές των μεταναστών και τους προμήθευαν ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να συνεχίζουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις διαπιστώθηκε ότι ο υπεύθυνος για αλλοδαπούς ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. έκλεινε συναλλαγές με τους αρχηγούς των δουλεμπόρων χρησιμοποιώντας «πακιστανικά» καρτοκινητά.

Από τις ίδιες καταγγελίες προκύπτει ότι ορισμένοι από αυτούς εκδίδουν άδειες με το αζημίωτο σε χιλιάδες μετανάστες με την επίκληση πως είναι... πληροφοριοδότες των ελληνικών Αρχών.

Από την απομαγνητοφώνηση τηλεφωνθκών συνομιλιών των εμπλεκόμενων προκύπτει ότι ένοιωθαν τόσο ισχυροί ώστε μιλούσαν ακόμη και για τη πιθανότητα …απομάκρυνσης του Γιάννη Πανούση από το υπουργείο!

Την υπόθεση ερευνά η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν επαρκή στοιχεία για διώξεις εναντίον πέντε στελεχών της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ