Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί πρέπει οι Αρχηγοί να συνοδεύουν παντού τον ΥΕΘΑ; Χάσιμο χρόνου

19.11.2014 | 00:14
Γιατί πρέπει στις επισκέψεις του ΥΕΘΑ στους μεγάλους σχηματισμούς να τον συνοδεύουν Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων; Δεν έχουν δουλειά στο γραφείο; Πάρα πολύ. Δεν έχουν διοικητές και μάλιστα άξιους οι σχηματισμοί που επιθεωρεί ο ΥΕΘΑ; Βεβαίως. Προς τι το χάσιμο χρόνου για τους Αρχηγούς λοιπόν; Απάντηση δεν αναμένουμε στο ερώτημα χρόνων. Αλλά επειδή αλλάζουμε συχνά ΥΕΘΑ και πάντα κάνουν αυτή την “επιθεώρηση γνωριμίας” σ΄ όλους τους μεγάλους σχηματισμούς, μήπως να το ξανασκεφτούμε;

Πήγε στην 1η Στρατιά ο Νίκος Δένδιας. Θα μπορούσε ο Διοικητής της Αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης να κάνει την ενημέρωσή του χωρίς την παρουσία Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ. Θα έδινε κι ένα μήνυμα ο νέος ΥΕΘΑ ότι υπαρχει πολύ δουλειά πίσω για να χάνεται χρόνος σε ανούσιες συνοδείες.


Το ίδιο ισχύει και για την επίσκεψη στο ΑΤΑ. Το οποίο έχει Αρχηγό τον Χρήστο Βαϊτση.

Δεν ελπίζουμε ότι θ΄ αλλάξει κάτι. Απλά μεταφέρουμε την απορία μας που είναι και απορία πολλών άλλων.

Ποιους είδε ο Δένδιας και τι δήλωσε

Ο κ. Δένδιας είχε λεπτομερή ενημέρωση αντίστοιχα από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Στρατιωτικό Διοικητή της Επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Γάλλο Υποστράτηγο Philippe Pontiès και τον Επιτελάρχη Ε/ΕΣΕΕ Ταξίαρχο Χρήστο Δρίβα, καθώς και από τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση.

Ο κ. Δένδιας μετέβη στη συνέχεια στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) όπου είχε επίσης ενδελεχή ενημέρωση, επισκέφθηκε τα πληρώματα επιφυλακής της 337 Μοίρας Παντός Καιρού και ενημερώθηκε από τους Διοικητές της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) και της 337Μ.
Κατά το χαιρετισμό του προς τις ηγεσίες των τριών μειζόνων σχηματισμών, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταξύ άλλων δήλωσε:


«Είμαι εξαιρετικά ευτυχής για το γεγονός ότι στα πλαίσια της ενημέρωσής μου βρίσκομαι εδώ, στη Λάρισα, στην καρδιά του εθνικού αμυντικού μας συστήματος.

Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω καταρχήν, στην 1η Στρατιά, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι πραγματοποιείται ιδιαίτερα σημαντικό έργο και ότι ο Eλληνικός λαός σήμερα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Όσοι υπηρετούν στις συγκεκριμένες νευραλγικές θέσεις προασπίζονται όχι μόνο την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας μας, αλλά και την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή. Χάρη και στο δικό τους έργο, η Ελλάδα αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα, σε ένα ιδιαίτερα ασταθές περιβάλλον.

Διαπιστώνω επίσης, για μία ακόμη φορά, ότι την ώρα ακριβώς που ορισμένοι θα περίμεναν ότι η Ελλάδα θα έχει απολέσει το ηθικό της και τις δυνάμεις της εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπενθυμίζουν σε όλους ότι η πατρίδα είναι όρθια και αξιοπρεπής. Υπενθυμίζουν επίσης ότι το έμψυχο δυναμικό που υπηρετεί, δίνει καθημερινά τον καλύτερο εαυτό του στην Πατρίδα. Αυτήν την μεγάλη προσφορά τη βλέπουμε όλοι και την αναγνωρίζουμε όλοι.

Θεσμική υποχρέωσή μου είναι, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, να εργασθώ ώστε η αναγνώριση που απολαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να αποκτήσει και ένα στοιχείο ανταπόδοσης, ένα στοιχείο αποκατάστασης του επιπέδου της ζωής τους στα προ της κρίσης επίπεδα.

Είχα, τέλος, την ευκαιρία, μετά την πλήρη και λεπτομερή ενημέρωσή μου, να συγχαρώ τους επικεφαλής για το έργο τους και να τους παροτρύνω να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους με την ίδια αφοσίωση, δίνοντας παράδειγμα για τις αξίες του καθήκοντος, της υπερηφάνειας και της σκληρής προσπάθειας στην ελληνική κοινωνία. Την εφαρμογή αυτών των αξιών σε όλους τους τομείς χρειάζεται η Πατρίδα για να σηκωθούμε πάλι.

Σας ευχαριστώ πολύ». 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ