Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί συνεχάρη τον Σαμαρά ο Ομπάμα

12.08.2013 | 20:03
Τη συμβολή του Λιμενικού Σώματος στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης και της τρομοκρατίας, εξήρε ο Αμερικανός πρόεδρος

Τα αλματώδη βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αναγνώρισε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε τη συμβολή που έχει να επιδείξει στον τομέα αυτό τους τελευταίους μήνες, το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.
Στη συνάντηση των δύο ανδρών, πέραν των οικονομικών θεμάτων, κυριάρχησαν ζητήματα ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, ενώ ο πρόεδρος Μπ. Ομπάμα αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επιτυχία του Λιμενικού Σώματος, με τον εντοπισμό φουσκωτού σκάφους με βαρύ οπλισμό στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσών, αλλά και στις συλλήψεις ατόμων που συνδέονται με ένοπλο τμήμα τουρκικής οργάνωσης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν μάλιστα για το σκοπό αυτό, να βοηθήσουν το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή τόσο σε επίπεδο μέσων όσο και σε επίπεδο τεχνογνωσίας.
Σημειώνεται ότι ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης, έχει ήδη θέσει από την πρώτη κιόλας ημέρας ανάληψης των καθηκόντων του, το θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, ως κυρίαρχη προτεραιότητα. Ο υπουργός, για το σκοπό αυτό, πρόκειται να αρχίσει επαφές με διεθνείς φορείς για θέματα λαθρομετανάστευσης και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, προκειμένου η χώρα μας να βοηθηθεί επιχειρησιακά, όσο το δυνατόν καλύτερα στο ανατολικό Αιγαίο. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ