Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Γιλντιρίμ για Έλληνες στρατιωτικούς: Η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει

07.03.2018 | 15:25
Παρέμβαση έκανε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε "συνήθεια" την κίνηση της Ελλάδας να "πάει" το θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ άφησε αιχμές πως η Αθήνα έχει κάνει συνήθεια το να ζητά την παρέμβαση της Ε.Ε. Aκόμα δήλωσε μεταξύ άλλων: "Η σημαία είναι η τιμή μας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία επίθεση. Δεν λαμβάνουμε υπόψη τέτοιες ενέργειες σχολιάζοντας το κάψιμο της τουρκικής σημαίας που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου 2018. 

Στη τουρκική δικαιοσύνη παραπέμπει ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σχετικά με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών ενώ εγκαλεί έμμεσα την Ελλάδα που έθεσε το θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.


"Η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει" σημειώνει ο τούρκος πρωθυπουργός, προσθέτοντας με νόημα:

"Είναι ένα σοβαρό διπλωματικό θέμα για να το μεταφέρουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει γίνει συνήθεια το να μεταφέρουν οποιοδήποτε θέμα με την Τουρκία στην ΕΕ και να ζητούν τη στήριξή της".

"Πάντως οι σχέσεις μας με την ΕΕ ούτε θα προχωρήσουν, ούτε θα υποχωρήσουν με τέτοιες ενέργειες" συνέχισε.

Παράλληλα ζήτησε να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη τα δύο άτομα που έκαψαν την τουρκική σημαία σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

"Η σημαία είναι η τιμή μας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία επίθεση. Δεν λαμβάνουμε υπόψη τέτοιες ενέργειες. Θέλουμε να είναι το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και τέτοιες προβοκάτσιες δεν ωφελούν» υπογράμμισε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Σε κάθε περίπτωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε ανακοίνωση και ζητά συλλήψεις μετά το επεισόδειο που διαδραματήστηκε χθες στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας.

Η ανακοίνωση γράφει:  "Καταδικάζουμε την καύση της σημαίας μας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της Τουρκίας που διοργανώθηκε από ένα ρατσιστικό πολιτικό κόμμα στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου. Ζητούμε από τις ελληνικές αρχές να συλλάβουν τους δράστες που διέπραξαν αυτήν την απεχθή πράξη εναντίον της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό"skai.gr. , http://www.mfa.gov.tr 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ