Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Γιλντρίμ: Καλεί τους Τούρκους να υποστηρίξουν την αλλαγή στο σύνταγμα

25.02.2017 | 16:27
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ κάλεσε σήμερα τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν την αλλαγή στο σύνταγμα της χώρας, κατά το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, με στόχο την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών του Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, παρουσίασε τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, μέσω του δημοψηφίσματος ως μία ψήφο για τη σταθερότητα.

Χιλιάδες υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος, κρατούσαν τουρκικές σημαίες και τραγουδούσαν τραγούδια που αντηχούσαν γύρω από ένα στάδιο στην Άγκυρα, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός τους χαιρετούσε με κόκκινα γαρύφαλλα τονίζοντας την υποστήριξή του, υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του Απριλίου.

“Υπάρχει μια φωνή που σταδιακά δυναμώνει στις πλατείες των πόλεων, για μια δυνατή Τουρκία, για μια διαρκή σταθερότητα, η απόφασή μας είναι...,” διέκοψε με νόημα ο Τούρκος πρωθυπουργός για να προκαλέσει όσους βρίσκονταν μέσα, αλλά κι έξω από το στάδιο, να φωνάξουν δυνατά “ΝΑΙ.” 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός πριν από μια εβδομάδα πραγματοποίησε καμπάνια υπερ του δημοψηφίσματος και στη Γερμανία.Η συνταγματική μεταρρύθμιση της Τουρκίας έχει ως στόχο να επεκτείνει τις εξουσίες του Ερντογάν .

Περίπου 1,4 χιλιάδες Τούρκοι ζουν στην Γερμανία, χώρα που φιλοξενεί το μεγαλύτερο μέρος της τουρκικής διασποράς. Οι Τούρκοι αυτοί έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Απριλίου στην Τουρκία.

Παράλληλα ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα ότι η περίοδος μέχρι και το δημοψήφισμα της Τουρκίας είναι κρίσιμη για το Κυπριακό.Περισσότερα εδώ. 

Μ
ε πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ