Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Γιώργος Τσιτσιλιάνος: Το αλαλούμ με τις κρίσεις των αξιωματικών συνεχίζεται

31.01.2019 | 13:00
Πρώτη Δημοσίευση: 2019-01-30 18:30:18
Τελευταία Ενημέρωση: 2019-01-31 13:00:18

Είμαστε θεατές των σχολίων των πολιτικών κομμάτων , σχετικών με τις κρίσεις των ανωτάτων αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Παρατηρούμε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατηγορούν την κυβέρνηση για την αποστρατεία ικανών αξιωματικών για την προώθηση των ημετέρων. Φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει τα δικά τους κατορθώματα . Τι το περίεργο ; Περίμεναν να αλλάξει κάτι ; Πως κάνετε έτσι ; Εσεις δεν είστε οι δάσκαλοί τους ; Εσεις τους διδάξατε αυτή την λογική . Μην βιάζεσται , λίγο υπομονή και θα έρθει πάλι η σειρά σας να αποστρατεύσεται αυτούς και να τοποθετήσετε τους δικούς σας , που περιμένουν στην γωνία , για να ζήσουμε την αντιστροφή των ρόλων και το “αλαλούμ” να συνεχίζεται.

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχεις “ μπάρμπα στην κορώνη “ δεν υπάρχει μέλλον όσο ικανός αξιωματικός και να είσαι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων . Το έργο αυτό το γνωρίζουμε , το ζήσαμε , και αν δεν αλλάξουμε μυαλά η αρρώστια αυτή θα εξαπλώνεται και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αποδυναμώνονται λειτουργικά . Ας σοβαρευτούμε , να αφήσουμε τα “κροκοδείλια δάκρυα” και ας φροντίσουμε ως Πολιτεία να θεσπίσουμε αξιοκρατικά θεσμικά κριτήρια που να έχει λόγο και η βουλή , έστω συμβουλευτικού χαρακτήρα , για την επιλογή των ικανότερων σε συνάρτηση με το όραμα των υποψηφίων στελεχών , για τις κρίσεις τουλάχιστον των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.
 
Οι αξιωματικοί είναι άτομα με αξίες , δεν παύουν όμως να έχουν την ιδεολογία τους αφού ζούμε σε μία δημοκρατική κοινωνία , είναι υποχρεωμένοι όμως να την κρατήσουν για τον εαυατό τους και να την ασκήσουν στην εκλογική διαδικασία. Συνεπώς τα κόμματα οφείλουν να τους σεβαστούν με έργα , και να αφήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις ήσυχες να κάνουν την δουλειά τους , αφού όλα τα κόμματα , είμαι σίγουρος ότι επιθυμούν να έχουν αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις , που θα εξασφαλίζουν τα εθνικά μας συμφέροντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο .

Γιώργος Τσιτσιλιάνος
Υπεύθυνος Πολιτικής του Τομέα Άμυνας στο “Ποτάμι”

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ