Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Γιλντιρίμ: ''Η θέληση του λαού εκφράστηκε στην κάλπη και η συζήτησε έληξε''

18.04.2017 | 13:10
«Η θέληση του λαού εκφράστηκε στην κάλπη και η συζήτησε έληξε», δήλωσε ο Γιλντιρίμ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
«Όλοι θα πρέπει να σεβαστούν το αποτέλεσμα, κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα ότι οι καταγγελίες για νοθεία στο χθεσινό δημοψήφισμα είναι μια μάταιη απόπειρα να αμφισβητηθεί το αποτέλεσμά του, λίγη ώρα αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ζητήσει την ακύρωσή του.

Αξίζει να τονίσουμε ότι, η οριακή διαφορά μεταξύ “ναι” (51,36%) και “όχι” (48,64%) προκάλεσε έντονο προβληματισμό στο στρατόπεδο της κυβέρνησης. 

Λίγο νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Μπουλέντ Τετζάν είχε δηλώσει ότι θα καταθέσει την προσφυγή στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο στις 14.30 τοπική και ώρα Ελλάδος, ζητώντας την ακύρωση του δημοψηφίσματος. Δύο ώρες νωρίτερα ένα στέλεχος του CHP πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου. 

 Οι εκλογικές ατασθαλίες που παρατηρήθηκαν στο τουρκικό δημοψήφισμα θα μπορούσαν να έχουν μεταβάλει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δήλωσε ο Αλεφ Κόρουν, αυστριακός βουλευτής, μέλος της αποστολής παρατηρητών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο ραδιοφωνικό δίκτυο ORF, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. ''Υπάρχουν υποψίες ότι περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια ψήφοι χειραγωγήθηκαν.'' υπογράμμισε. Περισσότερα ΕΔΩ. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ