Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γνωρίζει κάτι η Αθήνα για το ρωσοτουρκικό επεισόδιο στη Λήμνο; Ποιο είναι το πλοίο που ενεπλάκη

13.12.2015 | 15:40
“Σιγή ασυρμάτου” τηρεί η Αθήνα για το σοβαρό επεισόδιο που έγινε περίπου 12 μίλια ανατολικά της Λήμνου μεταξύ ρωσικού πολεμικού πλοίου Smetlivy και τουρκικού αλιευτικού.

Καμία αντίδραση και σχόλιο. Στάση που ευχόμαστε να οφείλεται σε κάποια στρατηγική και σχεδιασμό των Αθηνών κι όχι σε άγνοια του περιστατικού. Γιατί από τις πρώτες ανεπίσημες αντιδράσεις υπάρχει και αυτή η εντύπωση.

Από την μέχρι στιγμής εικόνα που μεταδίδουν ανεπίσημες πηγές, δεν επιβεβαιώνεται ότι το ρωσικό πολεμικό πλοίο (στη φωτό) έκανε χρήση των οπλικών του συστημάτων για να ρίξει προειδοποιητικές βολές στο τουρκικό αλιευτικό.

Το επεισόδιο έγινε σε διεθνή ύδατα,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η περιοχή δεν παρακολουθείται από τις ελληνικές αρχές.


Το Smetlivy είχε παραγγελθεί από την Σοβιετική Ένωση τον Ιούλιο του 1966 και εντάχθηκε στον Σοβιετική Στόλο της Μαύρης Θάλασσας το 1969. Το 1990 το πλοίο υπέστη επισκευές και αναβαθμίσεις. Εντάχθηκε στο ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Το πλοίο επέστρεψε στην υπηρεσία το 1995, οπλισμένο με τους πιο σύγχρονους SS-N-25 Switchblade πυραυλους.

Τον Αύγουστο του 2008 το πλοίο πήρε μέρος στο Ρωσο-γεωργιανό πολεμο στον "ντε φάκτο" αποκλεισμό της Γεωργίας. Το 2009 το πλοίο μπήκε πάλι για επισκευές και εκσυγχρονισμό και επανεντάχθηκε στον στόλο στα μέσα του 2011 .
Το 2013, είχε αποσταλεί στα ανοικτά των ακτών της Συρίας σε απάντηση στην συγκέντρωση των δυτικών ναυτικών δυνάμεων. Το Smetlivy επέστρεψε στη Συρία τον Σεπτεμβρίου 2015. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ