Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Γερμανία: Στέλνει στρατιώτες σε αποστολή του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο

14.09.2016 | 12:45
Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την αποστολή 650 στρατιωτών στη Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου όπλων από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η εμπλοκή της Γερμανίας στην επιχείρηση του NATO Sea Quardian (Θαλάσσιος Φρουρός) θα διαρκέσει έως τα τέλη του 2017. Σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις θα είναι δυνατή η προσωρινή αύξηση του αριθμού των γερμανών στρατιωτών που ανήκουν στην αποστολή.
Η ανάπτυξη των γερμανών στρατιωτών στη Μεσόγειο είναι μέρος μιας ευρύτερης αλλαγής στη Γερμανία προκειμένου η χώρα να διευρύνει τον ρόλο της στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ. Η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επιδιώκει την αναβάθμιση του εξοπλισμού και του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων έπειτα από δεκαετίες μειώσεων.
Τα μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να ξεκινήσουν τη νέα θαλάσσια επιχείρηση στη σύνοδο κορυφής που διεξήχθη τον Ιούλιο στην Πολωνία. Γερμανικά πλοία συμμετέχουν επίσης στη στρατιωτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Σοφία" στην προσπάθεια να καταπολεμήσουν το λαθρεμπόριο όπλων και την παράνομη διακίνηση ανθρώπων ανοικτά των ακτών της Λιβύης. 


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ