OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Γρίβας για Κυπριακό: Η στάση της Τουρκίας έσωσε τον ελληνισμό από την γεωπολιτική παγίδα!

14/01/2017 - 18:58
Share on FacebookShare on Twitter

Την εκτίμηση πως η Τουρκική αδιαλλαξία τελικά ήταν σωτήρια για τον ελληνισμό κάνει ο καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Onalert και την Ιωάννα Ηλιάδη.

Ο κ. Γρίβας υποστηρίζει επί λέξει ότι «οι Βάρβαροι έδωσαν τη λύση». Έσωσαν την Κύπρο και τον ελληνισμό από μια γεωπολιτική παγίδα που θα μπορούσε να ήταν καταστρεπτική.

Ήταν μεγάλος ο μαξιμαλισμός της Άγκυρας και η αδυναμία να κρύψει τις πραγματικές προθέσεις που είναι η πλήρης κυριαρχία της Κύπρου, που ουσιαστικά τίναξε στον αέρα τις διαπραγματεύσεις.

Σημαντικά κομμάτια του ελλαδικού συστήματος έχουν κατανοήσει το αδιέξοδο και ψάχνουν τρόπο να απεμπλακούν. Εκπλήσσει η εμμονική προσήλωση της σημερινής Κυπριακής ηγεσίας σε μια λύση που θα ήταν καταστρεπτική.

Χαρακτηρίζει ανεκδιήγητη την αποδοχή της εξομοίωσης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, κάτι που σε βάθος χρόνου ενδέχεται να έχει συνέπειες. Ωστόσο εκτιμά πως αυτές οι συνέπειες θα είναι διαχειρίσιμες.

Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, σύμφωνα με τις ενδείξεις υπήρξε ένας από τους σωτήριους παράγοντες. Φαίνεται ότι λειτουργεί ρεαλιστικά και καταφέρνει να λειτουργεί ως βαρίδι στις εμμονικές αντιλήψεις της Κυπριακής Προεδρίας.

Δεν θα πρέπει να χρεωθεί η ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά την αποτυχία της διαπραγμάτευσης

Το Κυπριακό είναι ζήτημα υψηλής στρατηγικής και ως τέτοιο πρέπει να είναι εναρμονισμένο με τον ιστορικό του χρόνο. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε βρισκόταν σε μια αντίφαση. Δηλαδή ενώ ολόκληρο το πλανητικό σύστημα αλλάζει και βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ακραίας ρευστότητας . Κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η γεωπολιτική στρατηγική των ΗΠΑ σε μερικούς μήνες και κυρίως δεν ξέρουμε τι θα είναι η Τουρκία του μέλλοντος.

Είναι εξαιρετικά πιθανό να μετατραπεί σε μια πολύ επικίνδυνη χώρα για τα συμφέροντα όλων των μεγάλων διεθνών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Ρωσίας και άλλων δυτικών χωρών.

Αναρωτιέται εάν το όνειρο της Κυπριακής κυβέρνησης είναι να ταυτίσει τη μοίρα της με αυτή της Τουρκίας. Γιατί αυτό θα συνέβαινε στη Γενεύη. Οποιαδήποτε λύση κι αν έβρισκαν, ακόμα και εάν γίνονταν δεκτές όλες οι ελληνικές θέσεις, η Κύπρος θα ενσωματώνονταν σε μια ευρύτερη γεωπολιτική δομή στην οποία κυρίαρχη θα ήταν η Τουρκία.

Ακούστε όλη την συνέντευξη στο video που ακολουθεί

Tags: ΓΡΙΒΑΣΚΥΠΡΙΑΚΟΚΥΠΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Η αεράμυνα εξουδετέρωσε πυραύλους Kinzhal στη Λβιβ – Drones ξαναχτύπησαν διυλιστήριο της Lukoil

Βουλή: Εγκρίθηκαν με πλειοψηφία τα πρωτόκολλα συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου στη στρατιωτική εκπαίδευση

Rafale: Εργαζόμενος της Dassault συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία – Βιντεοσκοπούσε την γραμμή παραγωγής των μαχητικών

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα: Ο Έλληνας πρωθυπουργός στο «Λευκό Παλάτι»

NATO: Ξεκινά η αποστολή Arctic Sentry για την ενίσχυση της συμμαχικής παρουσίας στην Αρκτική

Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια για εμάς, τους γείτονές μας και όλες τις αδελφές χώρες

Τροχαίο με Steyr του στρατού στον Έβρο – Ελαφρά τραυματίες δύο στρατιώτες

Sunray: Το χαμηλού κόστους σύστημα laser της Ουκρανίας – Θα είναι η απάντηση στα ρωσικά Shahed;

Top News

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η πρώην σύντροφος του αθλητή δεν τον συγχωρεί για την απιστία παρά τη δημόσια δήλωση αγάπης

Ελένη Φουρέιρα: «Όταν ήρθα στην Ελλάδα μου έκανε εντύπωση το ψωμί του εμπορίου, στην Αλβανία το έφτιαχνε η μαμά μου»

Λάκης Λαζόπουλος για το ενδεχόμενο να συνεργαστούν Μαρία Καρυστιανού και Παύλος Ντε Γκρες: «Τι να κάνει δηλαδή;»

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες φέρνει διπλό σύστημα κακοκαιρίας - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert