Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Guardian: "Η Χρυσή Αυγή πάει την Ελλάδα σε εμφύλιιο"

14.09.2013 | 10:22
Σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται εκτενώς στην επίθεση  εναντίων μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα την οποία χαρακτηρίζει δολοφονική.

Στην επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του ΚΚΕ και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που την ακολούθησαν αναφέρεται με εκτενές ρεπορτάζ ο Guardian. Η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει την επίθεση ως την πιο βίαιη από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Όπως σημειώνει “με το Κομμουνιστικό Κόμμα να ετοιμάζεται για το φεστιβάλ νεολαίας στις επόμενες ημέρες , η επίθεση τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έρχεται εν μέσω αυξανόμενων φόβων ότι η ακροδεξιά προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα κλίμα εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα.

Άλλωστε, προβεβλημένα μέλη της Χρυσής Αυγής, έχουν προβλέψει πως η χτυπημένη από την κρίση χώρα οδηγείται σε εμφύλιο πόλεμο”.

Η εφημερίδα δημοσιεύει δηλώσεις αναλυτών που υποστηρίζουν πως “η επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγής αποδεικνύει την αυτοπεποίθηση τους και την ικανότητα τους να εξαπλώνουν την επιρροή τους και στοχεύουν στις γειτονιές της μεσαίας τάξης των Αθηνών”.Στο τέλος του άρθρου ο Guardian αναφέρει πως “σχολιαστές έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται εάν η συντηρητική κυβέρνηση θα έπρεπε να συνεργαστεί με την Χρυσή Αυγή, καθώς οι απόψεις τους σε θέματα δημόσιας τάξης, είναι ενοχλητικά ίδιες”. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ