Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής στα Tornado της RAF

08.01.2015 | 16:51
Μια γυναίκα πιλότος έχει γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της διοικησης βομβαρδισμού της RAF.

Η ανώνυμη βετεράνος - της οποίας το όνομα θα ανακοινωθεί - θα εχει υπο την διοικηση της τουλάχιστον 250 εκπαιδευμένα στελεχη στο πλαίσιο του ρόλου της ως διοικητής πτέρυγας μοιρας βομβαρδιστικών πρωτης γραμμής.

Θα ηγηθεί μια μοίρα περίπου 16 αεροσκαφών Tornado GR4, του οποίου η έδρα βρίσκεται στη βάση της RAF στο Marham, Norfolk, στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και δύο μοίρες Tornado.

(Δείτε την στιγμή που Tornado βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές! - ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό σημαίνει ότι η πιλότος είναι πιθανό να διαδραματίσει καίριο ρόλο σε αποστολές κατά τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος ή η αλ-Κάιντα.
Τα πολεμικά αεροσκάφη Tornado έλαβαν μέρος σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και χρησιμοποιήθηκαν επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της βρετανικής αποστολής στο Αφγανιστάν.

Υπο την διοικηση της θα είναι 30 από τους κορυφαίους πιλότους και χειριστες οπλικών συστημάτων της Βρετανίας.
Αυτό σημαίνει ότι η πιλότος είναι πιθανό να διαδραματίσει καίριο ρόλο σε αποστολές κατά τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος ή η αλ-Κάιντα.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές και απο δηλώσεις που έγιναν στην αγγλική εφημερίδα Daily Mirror: «Αυτό το πρόσωπο… είναι ένα διακεκριμένο στέλεχος της ελίτ της RAF.

Πηγη - Daily Mail
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ