Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Άγκυρα θα ζητήσει να αναπτυχθούν πύραυλοι Πάτριοτ του ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Συρία

07.11.2012 | 14:02
  "Επίκειται" η υποβολή επισήμου αιτήματος της Τουρκίας προς το ΝΑΤΟ για την ανάπτυξη πυραύλων Πάτριοτ κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία, που εκτείνονται σε 910 χιλιόμετρα, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
"Αναφορικά με το θέμα αυτό (τους πυραύλους Πάτριοτ), επίκειται να υποβληθεί ένα επίσημο αίτημα", δήλωσε ο αξιωματούχος προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως υπάρχει εν δυνάμει πυραυλική απειλή για την Τουρκία από τη Συρία και πως η Τουρκία έχει δικαίωμα να πάρει μέτρα για να αντιμετωπίσει μια τέτοια απειλή. Δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

"Η ανάπτυξη αυτού του τύπου πυραύλων ως μέτρο για την αντιμετώπιση απειλών αποτελεί ρουτίνα βάσει των κανονισμών του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο αξιωματούχος προσθέτοντας ότι Πάτριοτ είχαν αναπτυχθεί στην Τουρκία στη διάρκεια του δευτέρου πολέμου του Κόλπου.
Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες δήλωσε: "Δεν έχουμε λάβει αίτημα. Όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας, οι σύμμαχοι θα εξετάσουν οποιοδήποτε αίτημα τεθεί ενώπιον του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ