Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Άγκυρα καλεί τον Γερμανό πρεσβευτή στο υπουργείο Εξωτερικών

18.09.2017 | 16:17
Η Τουρκία κάλεσε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών τον πρεσβευτή της Γερμανίας, ανακοίνωσε το Βερολίνο, καθώς αυξάνεται η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Το περιοδικό Der Spiegel αναφέρει πως η Άγκυρα θέλει να θέσει το θέμα της κίνησης που έκανε πέρυσι το γερμανικό Κοινοβούλιο να χαρακτηρίσει γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων από τις Οθωμανικές δυνάμεις το 1915 -ένας χαρακτηρισμός τον οποίο η Τουρκία απορρίπτει κατηγορηματικά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από τις τουρκικές αρχές για την κλήση του πρεσβευτή ή για την ευρύτερη διένεξη, η οποία οξύνθηκε με την ψήφο του γερμανικού Κοινοβουλίου και τις επικρίσεις του Βερολίνου για τις επιδόσεις της Άγκυρας στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως είναι η 17η φορά που ο απεσταλμένος του, ο Μάρτιν Έρντμαν, καλείται στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Γερμανία έχει επικρίνει τις μαζικές συλλήψεις που πραγματοποιούνται στην Τουρκία μετά την περυσινή αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ζητεί την απελευθέρωση των Γερμανών ή τουρκογερμανών πολιτών που έχουν συλληφθεί τους τελευταίους μήνες.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ