Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αλ-Κάιντα εκπαιδεύει Βρετανούς στη Συρία για τζιχαντιστές

20.01.2014 | 09:26
Η Αλ-Κάιντα εκπαιδεύει εκατοντάδες Βρετανούς που μάχονται στη Συρία για να γίνουν τζιχαντιστές, παροτρύνοντάς τους να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους, σύμφωνα με ένα πρώην μέλος της ισλαμικής οργάνωσης "Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του αλ-Σαμ (ISIS)", αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph.

Το πρώην μέλος της οργάνωσης αυτής δήλωσε στην εφημερίδα ότι μαχητές και από άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και από τις ΗΠΑ, εκπαιδεύονται να παγιδεύουν αυτοκίνητα με εκρηκτικά πριν σταλούν πίσω στην πατρίδα τους για να συγκροτήσουν τρομοκρατικές ομάδες.

"Οι ξένοι είναι υπερήφανοι για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και για τις επιθέσεις στο Λονδίνο. 'Ενας Αμερικανός είπε ότι ονειρεύεται να ανατινάξει το Λευκό Οίκο", είπε ο άνδρας αυτός, ονόματι Μουράντ, ο οποίος εγκατέλειψε την ISIS, η οποία αποτελεί μέρος ενός ευρέος ισραμιστικού μετώπου, στο οποίο ανήκει και η Αλ-Κάιντα.

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών υπολογίζουν σε 500 τους βρετανούς μαχητές στη Συρία.

Την Παρασκευή, η βρετανική αστυνομία κατηγόρησε δυο άνδρες ηλικίας 21 ετών στο Μπέρμιγχαμ ότι επεδίωκαν να μεταβούν στη Συρία για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές ενέργειες.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ