Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αμερική θα χρηματοδοτήσει στρατιωτική δύναμη ενάντια στη Μπόκο Χαράμ

17.06.2015 | 09:07
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να δώσουν 5 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη μιας τοπικής στρατιωτικής δύναμης στη Νιγηρία που θα πολεμήσει τους ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών (Στέιτ Ντιπάρτμεντ) χθες.

Πέρυσι, η Μπόκο Χαράμ κατέλαβε μια τεράστια έκταση της βορειοανατολικής Νιγηρίας - λίγο μεγαλύτερη από 30.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όσο περίπου το μέγεθος του Βελγίου. Από τότε οι ισλαμιστές έχουν περιοριστεί σε μικρότερη έκταση αλλά κατηγορούνται για μεμονομένες επιθέσεις όπως αυτή τη Δευτέρα στη πρωτεύουσα του Τσαντ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 27 άτομα.

Οι ΗΠΑ ήδη συνεισφέρουν χρηματοδότηση διμερώς σε οργανωτικές προσπάθειες του Τσαντ, της Νιγηρίας και του Καμερούν καθώς και υλικό αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων περίπου, είπε ο αξιωματούχος.

Η χρηματοδότηση για την καινούργια στρατιωτική δύναμη - στην οποία θα συμμετέχουν στρατιώτες από τη Νιγηρία, το Τσαντ, τον Νίγηρα, το Καμερούν και το Μπενίν - θα διοχετευτεί μέσω της Αφρικανικής Ένωσης.



 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ