Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΓΕΣ

Η απάντηση Δαβάκη στο Βίτσα για τους απόστρατους και το ΕΚΟΕΜΣ

16.03.2017 | 00:45
''Ατυχή'' χαρακτήρισε τη δήλωση του Δημήτρη Βίτσα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης στις 14 Μαρτίου σχετικά με το αν έχουν ή δεν έχουν λόγο στα θέματα αξιοποίησης των ακινήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι απόστρατοι, όπως το στρατόπεδο Μελά.

Ο βουλευτής, υπογράμμισε ότι απόστρατοι είναι λογικό να έχουν ερωτήματα και ανησυχίες καθώς θυμούνται πως η παλιά σύμβαση τους έδινε το 10% των εσόδων από την αξιοποίηση του στρατοπέδου που θα κατέληγαν στο ΕΚΟΕΜΣ. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δημιουργεί ανησυχία αφού δεν είναι γνωστό αν η καινούργια σύμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προβλέπει κάτι τέτοιο. Ο Θανάσης Δαβάκης μάλιστα ζήτησε τη σύμβαση που υπεγράφη σχετικά με το στρατόπεδο Μελά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Βίτσας δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει γαιτί πρέπει να υπάρχει ανησυχία στους απόστρατους σχετικά με τα ακίνητα.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχει μια θα έλεγα ανησυχία, πρώτα και κύρια στους ενεργούς και θέλω να πώ οτι συνήθως κάτι τέτοιες ανησυχίες βγαίνουνε από κομμάτι αποστράτων, κομμάτι αποστράτων οι οποίοι δεν έχουνε και καμία σχέση με το αντικείμενο, δήλωσε ο Βίτσας.

Δεν θα πάνε να μείνουνε αυτοί δηλαδή εκεί, να το ξεκαθαρίσουμε. Άλλα υπάρχει μια σχέση ότι αφού περάσαμε και γίναμε απόστρατοι, κάποιοι να θεωρούν ότι υπάρχει και μια ιστορική ιδιοκτησία που νομίζω δεν είναι σωστή.

Τέλος, ο Δαβάκης έθεσε επί τάπητος το θέμα της αξιοποίήσης των ναυπηγείων αλλά και το ζήτημα ανασυγκρότησης των ΕΑΣ. Είπε ότι η Επιτροπή εξοπλισμών εξέτασε ένα σχέδιο στρατηγικής σχετικά με το ζήτημα χωρίς να καταλήξει κάπου. Ψηφίζουμε συνέχεια τροπολογίες για τα ΕΑΣ και τη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας είπε.

 Βίντεο: H απάντηση Δαβάκη στο Βίτσα


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ