Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στις προκλητικές δηλώσεις του συμβούλου του Ερντογάν

01.02.2018 | 20:11
Μετά την σημερινή προκλητική δήλωση του συμβούλου του Ερντογάν αναφορικά με τα Ίμια, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε απάντηση. Υπενθυμίζεται ότι ο σύμβουλος του προεδρου Ερντογάν Yigit Bulut (Γιγκίτ Μπουλούτ) δήλωσε οτι "θα σπάσει τα πόδια όποιου Έλληνα ανέβει στα Ίμια",  μιλώντας στην εβδομαδιαία εκπομπή του στο κρατικό TRT Haber. Το βίντεο της αναφοράς του Yigit Bult ανέβασε στο twitter ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Abdullah Bozkurt (Αμπντουλάχ Μποζκούρτ).

Η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με αχαρακτήριστες δηλώσεις συμβούλου του Τούρκου Προέδρου, αναφορικά με τα Ίμια, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Α. Γεννηματάς, τόνισε τα εξής:

«Αχαρακτήριστες δηλώσεις, σαν αυτές του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου, είναι ξένες προς τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό και καλό θα ήταν, δεδομένης και της θέσης που κατέχει ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, να αντιλαμβάνεται ότι ανάλογες τοποθετήσεις δεν συμβάλλουν στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το έχουμε ξαναπεί, καθείς και το μέτρο του...

Επιπλέον, του υπενθυμίζουμε ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι σαφές και κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο ο εν λόγω κύριος να είναι μελετηρός.»


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ