Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΓΕΣ

Η αποστολή του Κέντρου βιολογικών Ερευνών Στρατού - ΦΩΤΟ

11.05.2017 | 15:55
Το Κέντρο Βιολογικών Ερευνών Στρατού (ΚΒΙΕΣ), αποτελεί κτηνιατρική Μονάδα, με αποστολή: Aφενός τον υγειονομικό και τεχνολογικό - ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων που προορίζονται για τις Ένοπλες Δυνάμεις, από τα πρώτα στάδια της επεξεργασίας, μέχρι την κατανάλωση (και του νερού), αφετέρου τον έλεγχο του περιβάλλοντος σε σχέση με ραδιολογικές, χημικές και βιολογικές ρυπάνσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ασύμμετρων απειλών, σε συνεργασία με στρατιωτικούς και πολιτικούς φορείς κατά περίπτωση. Τέλος, έχει ως αποστολή και την υγειονομική και εκπαιδευτική υποστήριξη των στρατιωτικών σκύλων.Το ΚΒΙΕΣ εδρεύει στο Στρατόπεδο «ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ» (Παλαιά Πεντέλη Αττικής), εντός του κτηρίου του 414 ΣΝΕΝ. Το τμήμα της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Σκύλων (Κτηνιατρική Κλινική - Τμήμα Εκπαίδευσης), έχει αναπτυχθεί στο Στρατόπεδο «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α΄» (Χαϊδάρι Αττικής).


Για την επίτευξη της αποστολής του, το ΚΒΙΕΣ διαθέτει Εργαστήρια Ελέγχου Τροφίμων και Νερών (Μικροβιολογικό, Χημικό, Ιστολογικό, Παρασιτολογικό) και Τμήμα Περιβαλλοντολογικού Ελέγχου. Επίσης, κτηνιατρική κλινική και τμήμα υποστήριξης στρατιωτικών σκύλων.

Tα εργαστήρια, διενεργούν εξετάσεις τροφίμων – ποτών και νερού, που προορίζονται και για τους τρεις Κλάδους των ΕΔ, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές της Υπηρεσίας και την αντίστοιχη Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία, ενώ η εφαρμοζόμενη μεθοδολογία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη διεθνή πρακτική και βιβλιογραφία (μέθοδοι ISO, FDA, κ.λπ.) και επικαιροποιείται συνεχώς. Σε ετήσια βάση, διενεργούνται περισσότερες από 30.000 αναλύσεις.
Το ΚΒΙΕΣ, υποστηρίζει υγειονομικά, το 50% της δύναμης των στρατιωτικών σκύλων και διενεργεί σχολεία εκπαίδευσής τους. Η κτηνιατρική κλινική δέχεται 200 - 300 περιστατικά ετησίως και πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 125 χειρουργικές επεμβάσεις.  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ