Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

H ασφάλεια στην χερσόνησο της Κορέας στην ατζέντα ΗΠΑ - Νότιας Κορέας

28.06.2017 | 09:51
Η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων που θα έχουν στην Ουάσιγκτον, ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, Μουν Τζέι-ιν κι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος Μουν αναμένεται ν' αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα για την Ουάσινγκτον, ενώ αύριο θα έχει επίσημο δείπνο με τον πρόεδρο Τραμπ στον Λευκό Οίκο, πριν την διεξαγωγή της πρώτης διάσκεψης μεταξύ των δύο προέδρων, αλλά και την ανακοίνωση κοινής διακήρυξης, την Παρασκευή.

Ένα άλλο κεντρικό ζήτημα ενδιαφέροντος για τις εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο που θα συζητήσουν οι δύο πρόεδροι, είναι και το ζήτημα που έχει προκύψει με την εγκατάσταση κι επιχειρησιακή αξιοποίηση του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος Terminal High Altitude Area Defense -THAAD) στο έδαφος της Νότιας Κορέας, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ποια πλευρά θα καλύψει το οικονομικό κόστος που απαίτησε η ανάπτυξή του.

Παράλληλα, οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν και τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, στο γενικότερο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η Ουάσιγκτον, για την μείωση του εμπορικού ελλείμματος της με άλλες χώρες. 

ΠΗΓΗ:  ΑΠΕ - ΜΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ