Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αθήνα απαντά στη Μόσχα: Ο Λαβρόφ είχε ζητήσει να έρθει στην Ελλάδα – Καλοδεχούμενος πάντως

19.07.2018 | 17:20
Ο διπλωματικός πόλεμος Αθήνας – Μόσχας καλά κρατεί, γεγονός που δεν ενισχύει τις σχέσεις δύο εθνών με παραδοσιακά φιλικές σχέσεις μεταξύ τους. Η Ελλάδα αντιδρά στις πρόσφατες κινήσεις της Ρωσίας. Η Ρωσία, η οποία επί της ουσίας δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις, κάνει λόγο μάλιστα για απελάσεις Ελλήνων διπλωματών από την Μόσχα.

Δεν έχει απαντήσει για την ουσία της υπόθεσης με τους Ρώσους διπλωμάτες οι οποίοι όπως υποστηρίζει η Ελλάδα, λέγοντας ότι έχει και τα απαραίτητα στοιχεία, κινούνταν ύποπτα και επιθετικά στην χώρα που τους φιλοξενούσε. Δύο από αυτούς απελάθηκαν και σε άλλους δυο απαγορεύτηκε η είσοδος στην χώρα. Όλοι θεωρείται ότι έπαιζαν ύποπτο ρόλο επιχειρώντας την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών μέσω χρηματισμών και υποκινούσαν σε διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα που ήταν προγραμματισμένη για το Φθινόπωρο.

Η απάντηση στον Ρώσο Πρεσβευτή και την χώρα του ήρθε μέσω διπλωματικών πηγών από την Αθήνα. Διπλωματικές πηγές διευκρίνησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνιζαν με νόημα ότι το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά. Οι ίδιες πηγές επισήμαναν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοφ δήλωνε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ότι η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα, στην τωρινή κατάσταση χάνει την επικαιρότητα της, τουλάχιστον, σε ό,τι αφορά στις σχεδιαζόμενες νωρίτερα προθεσμίες.

«Νομίζω ότι στην τωρινή κατάσταση αυτή (σ.σ. η επίσκεψη) χάνει την επικαιρότητα της, τουλάχιστον στις προθεσμίες εκείνες, για τις οποίες μιλούσαμε, δηλαδή για τον Σεπτέμβριο» δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής.

Η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες, οι προθεσμίες της απέλασης και ο αριθμός των διπλωματών που θα απελαθούν προς το παρόν δεν είναι γνωστά, προσέθεσε ο κ. Μάσλοφ.

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι θα υπάρξουν αντίποινα, δεν γνωρίζω, πότε, ποιον και σε ποιες διαστάσεις (σ.σ. θα γίνει αυτό) αλλά φυσικά, σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική, θα υπάρξουν απαντητικά μέτρα» δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ