Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Η Βραζιλία αγόρασε το ελικοπτεροφόρο του Βρετανικού Ναυτικού HMS Ocean L12

04.01.2018 | 11:05
Η Βραζιλία αγόρασε το μοναδικό ελικοπτεροφόρο του Βρετανικού Ναυτικού HMS Ocean L12 έναντι  84,3 εκατομμύρια στερλίνες σύμφωνα με το βρετανικό Defence Journal, δηλαδή 95 εκατομμύρια ευρώ. Το ελικοπτεροφόρο αναμένεται να παροπλιστεί μέσα στο 2018 και θα παραμείνει στη Βρετανία μέχρι το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

Η συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και Βραζιλίας φαίνεται έγινε μέσα στο Δεκέμβριο καθώς ο Υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας Raul Jungmann επιβεβαίωσε την αγορά του, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Defence Journal. Δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα αν το κόστος αυτό θα περιλαμβάνει οποιαδήποτε ανακατασκευή ή ανακαίνιση του πλοίου ή εάν η κυβέρνηση της Βραζιλίας θα πρέπει να καταθέσει ολόκληρο το ποσό σε μια δόση. 

Σήμερα το HMS Ocean, που εντάχθηκε σε υπηρεσία το 1998, αποτελεί το μόνο ελικοπτεροφόρο του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού. Ο παροπλισμός του γίνεται μετά την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου από τη σχεδίαση επιχειρησιακού βίου των 20 ετών.

Ο επικεφαλής του Ναυτικού της Βραζιλίας, ναύαρχος Eduardo Leal Ferreira, περιέγραψε την τιμή αγοράς του ελικοπτεροφόρου ως “συμφέρουσα” σύμφωνα με όσα δήλωσε ο βραζιλιάνος δημοσιογράφος Roberto Lopes στο Defence Journal. Η Βραζιλία θα στείλει προσωπικό για εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι τέσσερις πρώτοι βραζιλιάνοι αξιωματικοί θα φτάσουν φέτος πριν από τα τέλη Ιανουαρίου 2018.

Δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα πως θα εντάξει η Βραζιλία το ελικοπτεροφόρο στο Στόλο της. Σημειώνεται ότι στην υπηρεσία της Βρετανίας το ελικοπτεροφόρο HMS OCEAN υποστήριζε αμφίβιες / αποβατικές επιχειρήσεις και φιλοξενούσε τα επιτελεία του Διοικητή Δύναμης Αμφιβίων Ηνωμένου Βασιλείου (Commander UK Amphibious Force) και του Διοικητή Αποβατικής Δύναμης Ηνωμένου Βασιλείου (Commander UK Landing Force).

Ο παροπλισμός του HMS Ocean L12 προγραμματίστηκε εν όψει της ένταξης σε υπηρεσία των νέων αεροπλανοφόρων τύπου Queen Elizabeth II (QE II). Σε υπηρεσία με το Ναυτικό της Βραζιλίας το Ocean θα αντικαταστήσει το μοναδικό αεροπλανοφόρο Sao Paulo A12, τύπου Clemenceau που εντάχθηκε στην υπηρεσία με το Ναυτικό της Γαλλίας το 1963 και αγοράστηκε από τη Βραζιλία το 2000.https://ukdefencejournal.org.uk
, http://www.thedrive.com,
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ