Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η CIA "βασάνιζε" με... Red Hot Chili Peppers!

11.04.2014 | 10:51

Σύμφωνα με μια απόρρητη έκθεση η οποία αναφέρει τις μεθόδους ανακρισης της CIA, τα τραγούδια του γνωστού συγκροτήματος Red Hot Chili Peppers χρησιμοποιήθηκαν ως μια απο τις μεθόδους βασανιστηρίων προκειμένου με αυτό τον τρόπο η CIA να αποσπάσει τις πληροφορίες που επιθυμούσε!
.
Δύο υπάλληλοι της Επιτροπής Υπηρεσιών Πληροφοριών της Γερουσίας, έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία της έκθεσης, η οποία φέρεται να δείχνει ότι ανέκριναν "τρομοκράτες" στο στρατόπεδο Εκο, στο Γκουαντάναμο.

Οι πηγές, που μίλησαν ανώνυμα στο δίκτυο Al Jazeera, δήλωσαν ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν μια απομίμηση των βασανιστηρίων που εφάρμοζε το κομμουνιστικού καθεστώτος. Τα βασανιστήρια συμπεριλαμβάνουν: την στέρηση ύπνου, τροφής, νερού και ιατρικής περίθαλψης όπως και την χρήση απειλών.
Η διαδικασία ειχε ως στόχο να αποδυναμώσει την ικανότητα του ατόμου, ετσι ωστε να μην μπορεί να αντισταθεί στην ανάκριση.

Όπως αναφέρουν οι πηγές του Al Jazeera, ένας άνδρας υποβλήθηκε σε όλες τις 10 τεχνικές ανάκρισης και όπως φαίνεται υποβλήθηκε σε μεθόδους που ήταν πέρα από τις καθορισμένες.
Σύμφωνα με την έκθεση κράτησαν τον Abu Zubaydah ξύπνιο πάνω απο 11 μέρες και έριχναν παγωμένο νερό στο γυμνό του σώμα για να μην μπορεί να κοιμηθεί.
Στη συνέχεια, και σύμφωνα με τις πηγές του Al Jazeera, τοποθετήθηκε σε ένα κλουβί που χρησιμοποιείται συνήθως για την κράτηση ζώων στα αεροδρόμια, πριν υποβληθεί σε εξαιρετικά δυνατή μουσική.

Όσο τρελλό και αν ακούγεται αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η μουσική έχει χρησιμοποιηθεί ως τακτική προς την ανάκριση υπόπτων. Το 2003, Ιρακινοί αιχμάλωτοι πολέμου, που δεν συνεργαζόντουσαν με τις μυστικές υπηρεσίες υποβλήθηκαν σε μουσική των Metallica, καθώς και μουσική από τις παιδικες σειρές Sesame Street και Barney.

Ένας πρώην ανακριτής δήλωσε στο Al Jazeera ότι η μουσική που χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση του Abu Zubayadah ήταν από το συγκρότημα Red Hot Chili Peppers.

Τα τραγούδια By the Way και Can't Stop κυκλοφόρησαν το 2002 - το έτος που ο Abu Zubayadah ισχυρίζεται οτι τον βασάνισαν.


Πηγη - Daily Mail/Youtube

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CIA: Παράνομη η χρήση βασανιστηρίων για ανάκριση

Συρία: Φωτογραφίες ΣΟΚ αποκαλύπτουν βασανιστήρια και σφαγές

Συγκλονιστικό βίντεο - Πως σιτίζουν με το ζόρι στο Γκουαντάναμο απεργούς πείνας


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ